Picasso'nun Ünlü Tablosundan Yeni Bir Sanat Eseri Doğdu - Son Dakika
Kültür Sanat

Picasso'nun Ünlü Tablosundan Yeni Bir Sanat Eseri Doğdu

Picasso\'nun Ünlü Tablosundan Yeni Bir Sanat Eseri Doğdu

Ressam ve Heykeltıraş Picasso'nun ünlü tablosu Guernica, Isparta'da oymacılık sanatıyla ağaca oyuldu.

23.01.2014 11:25  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam ve heykeltıraş Picasso'nun ünlü tablosu "Guernica", Isparta'da oymacılık sanatıyla ağaca oyuldu.

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, Isparta Belediyesi işbirliğiyle açtığı kursları tamamlayan ahşap oymacılığı ustaları, birbirinden güzel eserlere imza atıyor.

Isparta Belediyesi Ahşap Oymacılığı ve El Sanatları Atölyesi'nde çalışan 3 usta kadın, son olarak günde 7 saat çalışarak makine kullanmadan 15 günde Picasso'nun, İspanya İç Savaşı'ndaki katliamı resmettiği ünlü tablosu "Guernica"yı ağaca oydu.

Isparta Belediyesinin atölyesinde çalışan Dilek Sesigür, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşları ile ne tür eserler yapacaklarını konuşurken Picasso'nun tablolarına baktıklarını ve "Guernica"yı çalışmaya karar verdiklerini söyledi.

Makine kullanmadan tabloyu 15 günde tamamladıklarını anlatan Sesigür, "Çok emek harcadık. Küçücük bir parça için bile bir gün akşama kadar uğraştık" dedi.

Tablonun kendilerine yaklaşık 3 bin lira civarında bir maliyeti olduğunu anlatan Sesigür, yaptıkları eserin satılıp satılmayacağı konusunda belediyenin karar vereceğini kaydetti.

Gülü ahşapla buluşturdular

Isparta Belediyesi Ahşap Oymacılığı ve El Sanatları Atölyesi'nde 32 usta ve 1 ustabaşı, daha çok Isparta'nın sembolü gülün desenleri üzerine yoğunlaşıyor.

Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait mimari desenlerle 2010 yılında işe başlanan atölyede, ağırlıklı olarak ahşapla gül buluşturuluyor. Yapılan ayna, çerçeve, takı kutuları, sandık, sandalye, koltuk, kapı ve pencere pervazları, panjur, tabak, anahtarlık gibi ürünlerde gül motifleri ahşaba işleniyor.

Atölye ustalarından Şükrüye Bağır, "Yaptığımız işleri 1 günde ürettiğimiz de üzerinde 1, 1,5 ay çalıştığımızda oluyor. Parçanın büyüklüğüne, desenine göre değişiklik gösterilebiliyor. Desenleri arkadaşlarımız çiziyor. Gül desenlerini gerçek, orijinal güllerden esinlenerek yapıyorlar. Bu şekilde değişik ürünler yapıyoruz" diye konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise atölyenin şehrin simgesi gülün ahşapla buluşturulması amacıyla kurulduğunu vurgulayarak, aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlandırıldığını ifade etti.

Günaydın, atölyede yapılan ürünlerin IYAŞ Alışveriş Merkezi'ndeki belediye satış mağazasında halkın beğenisine sunulduğunu belirtti. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Picasso'nun Ünlü Tablosundan Yeni Bir Sanat Eseri Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement