Pilevneli Project'den 'İsimsiz' Proje! - Son Dakika
Kültür Sanat

Pilevneli Project'den 'İsimsiz' Proje!

Pilevneli Project\'den \'İsimsiz\' Proje!

Aynı kuşaktan gelen 10 genç sanatçının yer aldığı, ilgi uyandıran proje, 9 Haziran’a kadar izlenebilir...

28.05.2012 16:00

Pilevneli Project, Türk sanat piyasası için kaynak ve katma değer yaratmaya odaklanan Türkiye'de benzeri olmayan yeni bir proje platformu. Kendisini bir proje mekAnı olarak kurgulayarak sanatçılar ile sanat profesyonelleri arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, sanat çevreleri tarafından henüz tanınmayan genç sanatçıları başta galeriler olmak üzere farklı sanat kurumları, koleksiyonerler, küratörler ve sanat basını ile tanıştırmak; böylece Türk sanat dünyasına yeni sanatçılar kazandırmak Pilevneli Project'in temel işlevi. Bir sanat galerisi olmayan Pilevneli Project, galeriler ve diğer sanat kurumları için hizmet veren bir oluşum.

Pilevneli Project'in "İsimsiz" başlıklı projesinde aynı kuşaktan gelen, 80'li yıllarda doğmuş 10 genç sanatçı yer alıyor. Sanatçılar; İstanbul Bilgi üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi, Middlesex üniversitesi ve Slade Güzel Sanatlar Okulu gibi çeşitli okullarda eğitim görmüşler. Yapıtlarsa birbirlerinden farklı olup, kolajdan heykele, resimden ışık ve ses enstalasyonuna kadar güncel sanatın farklı tekniklerini içeriyor.

Projenin "İsimsiz" olarak sunulması, her sanatçının yapıtlarını bir diğerinden bağımsız olarak üretip sergilemesinden kaynaklanmakta. "İsimsiz" başlığıyla işler sadece mekAn içerisinde yerleştirilmelerine göre bir birliktelik sağlamakta. Bu tür bir yerleştirmeden hareketle projedeki eserler, üretim süreçleri, yaptıkları göndermeler ve bir araya geliş biçimleriyle de bağlamın kendisi üzerinden farklı bir yapı kuruyor.

Sanatçılardan bazıları gelecekte kişisel sunumlarıyla da Pilevneli Project'te yer alacağından, bu proje her birinin bir ön tanıtımı niteliği de taşımakta.

Aslı özdemir - Berk çakmakçı - Bora Akıncıtürk - Lara Kamhi - Murat üf Yaa - Nazım ünal Yılmaz - Refik Anadol - Sezer Arıcı - Sılacan Köseler - Volkan Şenozan'dan oluşan 80'li yıllarda doğmuş 10 genç sanatçının katıldığı "İsimsiz" 24 Mayıs - 09 Haziran 2012 tarihleri arasında Pilevneli Project'te izlenebilir.

Detaylı bilgi için;

www.pilevneliproject.com

--video--2307-- --/video--

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Pilevneli Project'den 'İsimsiz' Proje! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement