Piyanonun Ying Yang'ı Labèque'ler İle Kentin Karmaşasında - Son Dakika
Kültür Sanat

Piyanonun Ying Yang'ı Labèque'ler İle Kentin Karmaşasında

Piyanonun Ying Yang\'ı Labèque\'ler İle Kentin Karmaşasında

BİFO Ocak ayında piyano dünyasında enerjik ve uyumlu birliktelikleriyle bilinen, kariyerlerinin zirvesindeki piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque kardeşleri ağırlıyor.

13.12.2012 14:09  Güncelleme: 16:34

BİFO'nun konuğu olarak İstanbul'a gelen Labèque'ler, BİFO Onursal Şefi Gürer Aykal yönetimindeki "Kentin Karmaşasında İki Piyano" konserinde, Poulenc'in "İki Piyano için Konçerto"sunu seslendirecekler. Gecede BİFO ayrıca Borusan Kültür Sanat tarafından Zeynep Gedizlioğlu'na sipariş edilen yeni eserin de dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

İstanbullu müzikseverlerin de yakından tanıdığı, birbirlerini ying ve yang gibi tamamlayan karakterleri ve müzikaliteleri ile tüm dünyada ayakta alkışlanan Katie ve Marielle Labeque kardeşler, BİFO'nun konuğu olarak 17 Ocak Perşembe akşamı İstanbul'da konser verecek. Labeque'ler, BİFO Onursal Şefi Gürer Aykal yönetiminde, 20. yüzyılın dinamizmi ve heyecanını taşıyan, Poulenc'in İki Piyano için Konçertosu ile dinleyenleri büyüleyecek. Ardından özgün yapıtlarıyla dünyada adını başarıyla duyuran çağdaş bestecilerimizden Zeynep Gedizlioğlu'nun, Borusan Kültür Sanat'ın siparişi üzerine bestelediği yeni yapıtının dünya prömiyeri, Gürer Aykal yönetimindeki BİFO tarafından gerçekleştirecek. Konserin ikinci yarısında BİFO, Çaykovski'nin "Polonyalı" olarak bilinen 3. Senfoni'sini seslendirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Piyanonun Ying Yang'ı Labèque'ler İle Kentin Karmaşasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement