Refakatçiler Örgülerini Kimsesiz Çocuklar İçin Ördü - Son Dakika
Kültür Sanat

Refakatçiler Örgülerini Kimsesiz Çocuklar İçin Ördü

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde rahatsızlığından dolayı hastanede yatan hastaların refakatçileri, kimsesiz çocuklar için hediye ördü.

22.03.2018 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde rahatsızlığından dolayı hastanede yatan hastaların refakatçileri, kimsesiz çocuklar için hediye ördü.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde palyatif yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların refakatçileri ve hastane yönetimi tarafından hayata geçirilen Yetmişten Yediye Sevgi Yumağı Projesi kapsamında refakatçilerin ördüğü giyim eşyaları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki sevgi evlerinde ve çocuk esirgeme yurdunda kalan çocuklara hediye edildi.

Projeye katılan hasta yakınlarını ziyaret eden Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hasta yakınlarına ve hastalara karanfil vererek teşekkür etti.

Duran, proje ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, palyatif yoğun bakım ünitesinde kalan hastaların çok uzun süre hastanede yattıklarını belirtti.

Bu serviste yatan hastalarında uzun süre hastanede kalmak zorunda olduğunu ifade eden Duran, şunları kaydetti:

"Gerek tetkik, gerekse tedavi anlamında uzun süre bu serviste kalan hasta ve yakınları hastane ile bütünleşiyor. Bu anlamda sosyal sorumluluk adına bir proje yapmak istedik. Kimsesiz çocuklara bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla geliştirildi. Hasta yakınları ve servisteki personelimiz de katıldı. Hasta yakınlarının ördüğü eldiven, atkı, kazak, yelek, çorap gibi giyim ürünleri Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edeceğiz. Dezavantajlı çocuklara ulaştırılacak. Yaklaşık 2 ay gibi bir sürede hazırlandı ürünler. Çocukların yüzünde bir tebessüm olmak istedik."

Hastanede üç aydır refakatçı olarak bulunduğu belirten hasta yakını Ayten Aral ise "Hastamız uzun süre burada kalıyor. Bizde yanında beklerken boş duruyoruz. Servisteki personel bize anlattı bu projeyi. Biz de severek katıldık. On yelek ördüm. Çocuklara onları gönderdim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Refakatçiler Örgülerini Kimsesiz Çocuklar İçin Ördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement