Sahte Rakı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sahte Rakı

Sahte Rakı

Sahte Rakı, 16 Kasım'da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde!

16.11.2016 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahte Rakı, 16 Kasım'da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde!

2005 yılından bu yana Türkiye'de Rock'n Roll ve blues müziğin en iddialı temsilcilerinden biri olan Sahte Rakı, ilgi çeken canlı performanslarıyla kısa sürede ününü İstanbul dışına taşırarak Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Samsun, Çanakkale gibi şehirlerde konserler verdi; 2007 yılında İstanbul Parkorman'da dünyaca ünlü grup The Commitments'ın ön grubu olarak sahne alan Sahte Rakı, performanslarındaki tiyatral sunum ve sahne şovları ile Rock 7/24 sitesi tarafından "En İyi Blues ve Rock'n Roll Grubu" ödülüne layık görüldü.Grup 2008 yılında Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında John Lee Hooker Jr. Band ile yaptığı jam session ile festival kapsamında gerçekleştirilen en iyi performanslardan birine imza attı.

2011 yılı yayın döneminde Hakan Bey Talk Show programının (ATV) canlı yayın orkestrası görevini üstlenen grup zaman içinde Dream TV, Turkmax, Habertürk gibi çeşitli kanallarda sergilediği performanslar ile müziğini daha büyük kitlelere ulaştırdı. 2012 yılı Temmuz ayında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsrail, İngiltere, Hırvatistan ve Bosna Hersekli grup ve sanatçıların katılımı ile gerçekleşen, Balkan'ların en büyük Blues festivali olan "Mostar Blues Festivali"nde, festivale Türkiye'den katılan ilk grup olarak ülkesini sıkı bir performansla temsil etti. Yine 2013 yazında Hırvatistan'da gerçekleştirilen Split Blues Festivalinde ülkesini temsil etti.

Her yıl kış döneminde gerçekleştirdikleri bar programları ile dinleyicilerine ulaşmaya, bir yandan seçkin dernek ve kuruluşların özel gecelerinde sahne almaya, bahar aylarında ise üniversite şenlikleri kapsamında Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde birlerce kişiye sesini duyurmaya devam eden Sahte Rakı Blues & Rock'n Roll Band, 8 kişilik zengin kadrosuyla ustalardan derlediği eserlerin yanında kendi bestelerini de güçlü yorumu ile harmanlayıp dinleyicilerine doyumsuz bir Rock'n Roll ve Blues şöleni sunuyor.

Vokal: Korhan Kodaman

Gitar: Emre Malikler

Bass: Eren Mutlu

Davul: Can Turfan

Saksofon: Emir Erünsal

Saksofon: Fırat Avcı

Trombon: Atakan Fatih Taş

Mızıka: Dinçer Tuğmaner

Katkıda bulunan can dostlarımız: Koray Kurt/ Davul

Uluç Büyükbeşe: Gitar/ Keyboard/ Saksofon

Fırat Taylan Kalkavan: Saksofon

Gürhan Öğütücü: Gitar

Ahmet Bilgiç: Bass

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz  aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement