'Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

'Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri' Sahiplerini Buldu

\'Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri\' Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı'nın İsteği Üzerine Hayata Geçirilen ve Bu Yıl 17'ncisi Düzenlenen "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri", Sakıp Sabancı Müzesi'nde Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu.

09.11.2010 23:02

Sakıp Sabancı'nın isteği üzerine hayata geçirilen ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri", Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkan Sabancı:

"Sakıp Sabancı, sanata gönül verenlere büyük saygı duyardı. bizler de, sanat ödülleri ile bu geleneği sürdürmeye ve gençleri teşvik etmeye devam edeceğiz"

Sabancı Vakfı'nın bu yıl 17.sini gerçekleştirdiği "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri", sahiplerini buldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin "Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan dokuz öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet altını değerinde ödül verildi.

Sabancı Vakfı'nın Merhum Sakıp Sabancı'nın isteği üzerine hayata geçirdiği ve bu yıl 17.si düzenlenen "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri", İstanbul Vali Yardımcısı Levent Günçal, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türkan Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı ile Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ile iş ve sanat camiasından seçkin isimlerin katılımıyla Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Sakıp Sabancı ve sanat konulu kısa film gösterimi ile başlayan ödül töreninde konuşma yapan Türkan Sabancı, "Sanatın, toplumsal gelişmenin en önemli unsurlarından biri olduğuna inanan Sakıp Sabancı, sanatın ve sanatçının gelişmesi için bu ödülleri oluşturdu. Bizler de bu geleneği sürdürmeye ve gençleri teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.

DERECEYLE MEZUN OLANLARA ÖDÜL

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri 1994 yılından bu yana, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ?Resimö, "Heykel" ve "Geleneksel Türk Sanatları" bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan öğrencilere veriliyor. Sanatı ve sanatçıyı teşvik etmek amacıyla verilen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri bu yıl sırasıyla Resim Bölümü'nden Esra Aydın, Çağla Kurtuluş ve Gülistan Karagüzel'e; Heykel Bölümü'nden, Dilek Güney, Günseli Damla Uz ve Alpaslan Karaaslan'a; Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden ise, Ryuko Kito, Mümine Saniye Ateş ve Filiz Hatipoğlu'na verildi.

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri kapsamında, birinciler 40, ikinciler 25 ve üçüncüler 15 Cumhuriyet altını olmak üzere toplam 240 Cumhuriyet altını değerinde Türk Lirası ile ödüllendirildiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 'Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement