'Salon'da Bu Hafta Neler Var? - Son Dakika
Kültür Sanat

'Salon'da Bu Hafta Neler Var?

\'Salon\'da Bu Hafta Neler Var?

Salon, bu hafta "Oyun Salonu" kapsamında buluTiyatro'yu ilk kez ağırlarken, heyecan verici konserlere de ev sahipliği yapıyor

03.02.2014 11:52

Salon, bu hafta "Oyun Salonu" kapsamında buluTiyatro'yu ilk kez ağırlarken, heyecan verici konserlere de ev sahipliği yapıyor. Aile kavramına odaklanan oyun EVİM! GÜZEL EVİM!
3 Şubat'ta, İstanbul alternatif müzik sahnesinin parlak gruplarından DORIAN 5 Şubat'ta, son dönemde adını sıkça duyduğumuz YÜZYÜZEYKEN KONUŞURUZ ile İngiliz indie-folk grubu STORNOWAY 7 Şubat'ta ve doğaçlama müzik grubu REBEL MOVES 8 Şubat'ta Salon takipçileriyle buluşuyor. Biletler Biletix ve İKSV'de.

EVİM! GÜZEL EVİM!
3 Şubat Pazartesi, 20.30
nedir? Oyun Salonu kapsamında buluTiyatro tarafından sahnelenen tiyatro oyunu
mesele Hayatlarımızın, devletle ilişkimizin ve ? gittikçe daha fazla ? siyasi tartışmaların merkezinde yer alan "aile" kavramına odaklanıyor.
nasıl? Seyirciyi dört kişilik bir ailenin salonuna davet ediyor, aile denen oyunun kurallarını bozuyor, aileyi kadınların gözünden anlatmayı deniyor..
Tam 30 TL Öğrenci 20 TL

DORIAN
5 Şubat Çarşamba, 21.30
kim? İstanbul alternatif müzik sahnesinin parlak gruplarından
ne yaptı? 2002?de kuruldu. 9. Roxy Müzik Günleri'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandılar. 2006?da 'Yeniden Hayata' albümünü yayımladılar. Geniş çaplı bir Türkiye turnesi yaptılar ve çeşitli festivallere katıldılar. Sahnelerden bir süreliğine çekilme kararı aldılar. Kendi stüdyolarını kurdular, çoğaldılar, yeni bir albüm kaydettiler. Kendi adlarını taşıyan albümün tanıtım konseriyle Salon'dalar.
nasıl? Yepyeni besteler, alternatif rock melodileri
Ayakta 25 TL Öğrenci 15 TL

STORNOWAY & YÜZYÜZEYKEN KONUŞURUZ
7 Şubat Cuma, 21.30
kim? Yüzyüzeyken Konuşuruz: İstanbul alternatif müzik sahnesinin yeni gruplarından Stornoway: İngiliz indie-folk grubu
ne yaptı? Yüzyüzeyken Konuşuruz, 2011'de kuruldu. Sosyal medyada isimleri duyulduktan sonra, Birkaç Yıl Sonra Utanılacak Şarkılar adlı bir EP yayınlandılar. İlk albümleri Evdekilere Selam ise Eylül 2013'te dinleyicilerle buluştu. Stornoway'in Beachcomber's Windowsill adlı ilk albümü 2010'da yayımlandı. Aynı yıl Womad Charlton Park ve Glastonbury gibi önemli festivallerde sahneye çıktılar. İkinci albümleri Tales from Terra Firma (2013) ile dinleyici kitlelerini iyice genişlettiler.
nasıl? Yalın gitar melodileri, alçakgönüllü akustik şarkılar.
Ayakta 30 TL Öğrenci 20 TL

SESSION OB SESSION BY REBEL MOVES
8 Şubat Cumartesi, 22.30
kim? Doğaçlama müzik grubu
ne yaptı? 2000 yılında kuruldu. Müzik o an çalındı, sözler o an söylendi. Anlar tekrarlandıkça albümlere dönüştü. "Sheep", "Bandare" ve "Pompala" şarkılarıyla ulusal uluslararası müzik listelerinde yer aldılar. Yurtiçinde ve yurtdışında 150'den fazla konser verdiler. 'Kimileri Bir İleri' adlı üçüncü albümleri geçen yıl dinleyicilerle buluştu. Albümün ardından doğaçlama konserlere devam ediyorlar.
nasıl? Bildiğiniz parçalar bilmediğiniz halleriyle bu kez Salon'da.
Ayakta 30 TL Öğrenci 20 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Salon'da Bu Hafta Neler Var? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement