Salon, Yeni Sezonda da İddialı! - Son Dakika
Kültür Sanat

Salon, Yeni Sezonda da İddialı!

Salon, Yeni Sezonda da İddialı!

Salon’da yeni sezon konserleri, 4 Ekim Perşembe akşamı İngiliz indie-dans grubu Saint Etienne ile başlıyor.

15.08.2012 18:00

Yeni sezonda, Stacey Kent'ten Madeleine Peyroux'ya, Gaz Coombes'den Destroyer'e, The Civil Wars'dan The Raveonettes ve Vinicius Cantuaria Quartet'e caz, rock, alternatif ve dünya müziğinin merakla beklenen isimlerini ağırlayacak Salon, yine sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

Salon'da, yeni sezonun ilk konserlerini 4 ve 5 Ekim tarihlerinde, ülkemizi ilk kez ziyaret edecek olan Sarah Cracknell, Bob Stanley ve Pete Wiggs'den oluşan Saint Etienne verecek. Müziklerinde dub, swing, folk, pop ve rock soundlarına yer veren grup, çıkardığı sekiz albümle İngiltere'nin en itibarlı ve istikrarlı müzik grupları arasında gösteriliyor. Son stüdyo albümleri Words and Music by Saint Etienne'in Avrupa turnesi kapsamında Salon'un konuğu olacak Saint Etienne, 1991'de yayınladıkları ilk albümleri Foxbase Alpha'dan bu yana en sevilen hitlerine yer verecekleri geniş bir repertuarla sahnede olacak.

Salon Ekim ayında başka birçok önemli ismi de ağırlayacak. Godspeed You! Black Emperor'dan Bruce Cawdron ve Thee Silver Mt. Zion'dan Rebecca Foon tarafından kurulan Kanadalı post rock grubu Esmerine, 12 ve 13 Ekim'de iki gece üst üste, Salon'da olacak. Geçtiğimiz Mayıs ayında da Salon'a konuk olan Esmerine, konserden 2 hafta önce Türkiye'ye gelecek ve Türk müzisyenlerle bir dizi ortak çalışma yürütecek. Yapacakları iki haftalık çalışmanın ürünü olan müziklerini Salon'a taşıyacaklar ve bu çalışmayı taçlandıran bir albüm kaydedecekler.

Tchaikovsky'nin son öğrencisi Nahum Brodski'den dersler alan genç piyanist Nils Frahm, elektro-akustik olarak tanımlanan sounduyla geniş kitlelere ulaşan Olafur Arnalds ve Stars Of The Lid'in kurucularından Adam Wiltzie ile Devics'ten de tanınan besteci Dustin O'Halloran'ın yer aldığı A Winged Victory For The Sullen ilham verici bir müzik deneyimi yaşatmak üzere 19 ve 20 Ekim'de Salon'da olacak. Müzisyenler, arka arkaya sahneye çıkarak aynı gecede 3 konser vererek, Salon seyircisine ilginç bir müzik deneyimi yaşatacak.

"Caz Severler Bu Sezon da Salon'da Olacak"

Salon yeni sezonunda cazın dünyaca ünlü isimlerini ağırlayacak. Müziğinde, Bossa Nova'yı temel almak yerine, arka planda kullanarak daha caz ağırlıklı öğelere yer veren, 1996'da yayımlanan Sol Na Cara albümü Brezilya'da yeni bir müzik anlayışına önayak olan Vinicius Cantuaria, quartet'iyle 1 Kasım'da İstanbul'da sahnede olacak.

Displaced adlı albümüyle 2007 BBC Caz ödülü'nü alan Neil Cowley Trio 3 Kasım'da, Fransız şanson geleneğini zarif caz ritimleriyle birleştiren Stacey Kent 7, 8, 9 Kasım'da izleyicisiyle buluşacak.

Dokunaklı şarkı sözleri yanı sıra olağanüstü vokaliyle Madeleine Peyroux 16 ve 17 Kasım'da Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon'da olacak. 1996'da yayınladığı ilk albümü Dreamland dünya genelinde 200.000 satış rakamına ulaşan Peyroux, o dönem vokalleri ile Billie Holiday ile karşılaştırıldı. 5. albümü Standing On the Rooftop 2011'de yayınlanan sanatçı kendi şarkıları yanında Leonard Cohen'den "Dance Me To The End Of Love" ve Bob Dylan'dan "I Throw It All Away" gibi şarkılara getirdiği yorumlarla da adından söz ettirdi.

İngiltere caz sahnesinin en heyecan verici gruplan biri olarak anılan, kadrosunun yarısı Portishead üyelerinden oluşan Get the Blessing, doğaçlamaya dayalı, hareketli müzikleriyle Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon'a geliyor. All Is Yes adlı ilk albümleriyle 2008 BBC Caz ödülü'nü kazanan ve 2012'de son albümleri OC: DC'yi yayınlayan grup 5 Aralık'ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Arap dünyasının yetiştirdiği en büyük müzisyenlerden Anouar Brahem, kendi ismini taşıyan triosuyla, Barbaros Erköse eşliğinde 13 ve 14 Aralık'ta dinleyicisiyle buluşacak.

"Salon, Alternatif Müziğin Seçkin İsimlerini Ağırlıyor"

Yeni sezonda caz severlerin Salon'daki uzun gecelerine indie ve elektronik müziğin tutkunları da eşlik edecek. Dolu dolu geçecek sezonun bombalarından birisi de 20 ve 21 Kasım'da aynı sahneyi paylaşacak piyanist ve besteci besteci Hauschka, film müzikleriyle de tanınan besteci Dustin O'Halloran ve yine film müzikleriyle ödüller kazanan, tarzlar arası müzikal açılımlarıyla bilenen Johann Johannsson olacak.

6 başarılı albümün ardından çalışmalarına son veren, İngiltere'nin en hatırı sayılır topluluklarından alternatif rock grubu Supergrass'ın vokalist ve gitaristi Gaz Coombes, solo çalışmalarıyla ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. İlk solo albümü Here Comes The Bombs'ı Mayıs 2012'de yayınlayan Coombes, 22 Kasım'da İstanbul'da olacak.

1997'de Wolfgang Schlögl, Markus Kienzl, Wolfgang Frisch ve Michael Holzgruber tarafından kurulan Sofa Surfers, Superliminal isimli son stüdyo albümlerinin rüzgarıyla 24 Kasım'da Salon izleyicisinin karşısına çıkacak.

Salon 4 Aralık'ta, 1990'lı yılların ortalarında Dan Bejar'ın solo projesi olarak başlayıp, 1996'da yayınlayan ilk albümünden bu yana istikrarlı bir çizgide ilerleyen, son albümü Kaputt ile Polaris Müzik ödülleri'ne aday gösterilen Destroyer'i ağırlayacak.

Yalın ve alçakgönüllü akustik folk ezgileriyle bezenmiş ilk albümleri Barton Hollow ile iki Grammy ödülü kazanan, Michael Jackson'dan "Billie Jean" ve Leonard Cohen'den "Dance Me to The End Of Love" yorumları da albümleri kadar ilgi çeken The Civil Wars, 7 ve 8 Aralık'ta İstanbul'da olacak. Türk müzik severlerden büyük ilgi gören grubun 7 Aralık gecesi verecekleri konserin biletleri tükenmiş durumda.

2000 yılında Sune Rose Wagner ve Sharin Foo'nun bir araya hayat bulan, 2002'de yayımlanan Whip It On adlı EP'lerinin Danimarka Müzik ödülleri'nde "Yılın En İyi Rock Albümü" seçilmesinden bu yana toplam 5 stüdyo albümü ve 4 EP yayınlayan The Raveonettes, Eylül 2012'de yayımlanacak Observator isimli albümlerinin turnesi için 15 Aralık'ta Salon'a uğrayacak.

"Pazartesi Geceleri Salon'da Tiyatro İzlenir"

Farklı sanat disiplinlerini çatısı altında toplamayı amaçlayan Salon'un, DOT ile ortak yapımı olan İki Kişilik Bir Oyun isimli tiyatro yapıtı, Pazartesi geceleri tiyatro izleyicisiyle Salon'da buluşacak. Konsepti ve sahnelenişi Bülent Erkmen'e ait olan ve Aslı Mertan ile Bülent Erkmen tarafından yazılan İki Kişilik Bir Oyun, 2012 boyunca sahnelenmek üzere Salon'da.

"Salon biletleri nerede?"

Salon etkinliklerinin biletleri 29 Ağustos'tan itibaren Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini öncelikli ve %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 12.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık. Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.

SALON

İstanbul Kültür Sanat Vakfı

Nejat Eczacıbaşı Binası

Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane

Salon etkinliklerinden yüksek çözünürlüklü görseller için: www.iksvphoto.com

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Salon, Yeni Sezonda da İddialı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement