Savaş Vadisi" Yarın Vizyona Girecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Savaş Vadisi" Yarın Vizyona Girecek

Oscar ödüllü oyuncu Mel Gibson'un yönettiği "Savaş Vadisi", yarın sinemaseverlerle buluşacak.

03.11.2016 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oscar ödüllü oyuncu Mel Gibson'un yönettiği "Savaş Vadisi", yarın sinemaseverlerle buluşacak.

Kanyon AVM'de gerçekleşen basın gösteriminin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Film Arası Dergisi Editörü Gökşen Aydemir, Gibson'un, iyi bir yönetmen olduğunu yeni filmiyle kanıtladığını söyledi.

"Gördüğüm en insani savaş filmi" yorumunda bulunan Aydemir, "Vicdani red meselesi oldukça kafa karıştırıcı bir konu olduğu halde Medic Desmond özelinde tam bir vicdan hikayesine dönüşüyor. Savaşta kazananın olmadığını söyleyen ölüm yerine yaşamı kutsayan bu savaş filmini, herkesin seyretmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Tersninja.com'un sinema yazarı Mert Tanöz de filmin inançlarına aşırı bağlı Desmond Doss'un epik ve gerçek hikayesini konu aldığını dile getirerek, "Mel Gibson, Hacksaw Ridge'da bir Pearl Harbor - Saving Pirate Ryan harmanı sunuyor." diye konuştu.

Başrolde Andrew Garfield'ın olduğunun altını çizen Tanöz, "Amerika'ya, Japonya'nın kapılarını açan Hacksaw Ridge tepesinde geçen film, kahramanlığın yalnızca öldürmekten geçtiği anlayışını reddediyor. İnançlı kimliğiyle tanınan Gibson yine de hikayenin doğası gereği Amerika'yı yüceltmeyi es geçmiyor. Muhteşem savaş sahneleri ve dramatik tarafıyla epik II. Dünya Savaşı filmi özlemimizi gideriyor." ifadelerini kullandı.

Yapımcılığını Bill Mechanic ile David Permut'un üstlendiği filmin senaryosunu Randall Wallace, Robert Schenkkan ve Gregort Crosby kaleme aldı.

Okinawa Savaşı'nda yaşanan başarı hikayesini anlatan filmde, Andrew Garfield, Teresa Palmer, Sam Worthington, Luke Bracey ve Hugo Weaving rol aldı.

Dram türündeki filmin konusu şöyle:

"ABD'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından Desmond T. Doss (Andrew Garfield) da birçok Amerikalı gibi orduya katılmaya gönüllü olur. Ancak dindar bir Hristiyan ve bir pasifist olan Doss, savaşta insan öldürmeyi ve herhangi bir şekilde silah kullanmayı reddetmektedir, onun yerine savaş alanında yaralıları kurtararak hizmet etmek istemektedir. Bu tavrı hem komutanları hem de asker arkadaşları arasında ilk başta çok sert tepkiyle karşılanır, askeri mahkemeye bile çıkar. Ancak Doss, son derece sert bir eğitimden geçip, kendi hayatı pahasına silahsız bir şekilde savaş alanına gitmeyi çoktan göze almıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Savaş Vadisi' Yarın Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement