Selim Öztürk'ten Geçmişin İzleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Selim Öztürk'ten Geçmişin İzleri

Selim Öztürk\'ten Geçmişin İzleri

Gazeteci Selim Öztürk'ün yaptığı ''Geçmişin İzleri'' belgeselinde, halen hayatta olan fertlerle birebir yapılan röportajlar da yer alıyor.

29.04.2013 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Bosna Sancak Derneği'nin yürüttüğü, senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini

Eski Yugoslavya'da Boşnaklar'ın yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'ni konu alan ''Geçmişin İzleri'' belgeseli çekiliyor. Balkanlardan çekilen Osmanlı İmparatorluğu yerini Avrupalı devletlere bıraktı. Osmanlı İmparatorluğunun çekilmesiyle bölgede yaşayan Müslümanlar siyasal, sosyol, ekonomik çatışmaların ortasında kaldı. Bunların neden olduğu baskılar ve soykırımlar beraberinde bir göç hareketi gerçeğinin oluşmasına zemin hazırladı. Dört DVD seti olarak yayınlanan belgeselin konusu da tam bu gerçeğin üzerine odaklanıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Magazin Ajans Kurucularından Selim Öztürk: Belgesel projesini Bayrampaşa Bosna Sancak Derneği'nin yürüttüğünü,kendisinin bu projenin senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini yaptığını ''Geçmişin İzleri'' belgeselinin, eski Yugoslavya'da Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'ni konu aldığını.

1800'lü yıllardan 1995'e kadar gerçekleşen göç hareketlerini tüm nedenleriyle ele alan belgeselde, Sancak bölgesinden göç etmiş ve halen hayatta olan fertlerle yapılan mülakatlar yer aldığnı dile getirdi. 1800'lü yıllardan 1995 yılına kadar gerçekleşen göç hareketleri tüm nedenleri ile ele alınıyor.

Akademisyenlerin ve Sancak Bölgesinden göç eden insanların anlatımıyla geçmişe ışık tutan belgesel projesi Tito Yugoslavyasında ayrıntılı bir şekilde ele alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Selim Öztürk'ten Geçmişin İzleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement