Söke'de Uluslararası 11. Giritliler Festivali düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Söke'de Uluslararası 11. Giritliler Festivali düzenlendi

Söke\'de Uluslararası 11. Giritliler Festivali düzenlendi

Giritliler Federasyonu tarafından düzenlenen ve Söke ve Kuşadası belediyeleri tarafından desteklenen Uluslararası 11. Giritliler Festivali, Aydın'ın Söke ilçesinde gerçekleştirildi. Festivalin açılışı, Uzbek Konağı'nda yapıldı. Söke Giritliler Derneği Başkanı Saliha Ondört, ilçede çok sayıda Girit göçmeni bulunduğunu ve dernek çatısı altında bir araya geldiklerini belirtti. Giritliler Federasyonu Başkanı Yunus Çengel de Girit göçmenleri olarak örgütlenmede geç kaldıklarını, dernek sayısını artırmaya gayret ettiklerini söyledi. Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ise Girit kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen festivalin iki toplum arasında dostluk bağlarının geliştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Etkinlikte Girit göçmenlerinin anıları ve tarih çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

23.06.2023 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde Uluslararası 11. Giritliler Festivali düzenlendi.

Giritliler Federasyonu (GİRİTFED) tarafından düzenlenen, Söke ve Kuşadası belediyeleri tarafından desteklenen festivalin açılışı, Uzbek Konağı'nda gerçekleştirildi.

Söke Giritliler Derneği Başkanı Saliha Ondört, yaptığı konuşmada ilçede çok sayıda Girit göçmeni bulunduğunu, dernek çatısı altında bir araya geldiklerini belirtti.

Giritliler Federasyonu Başkanı Yunus Çengel de Girit göçmenleri olarak örgütlenmede çok geç kaldıklarını, dernek sayısını artırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan da Girit kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen bu festivalin iki toplum arasında dostluk bağlarının geliştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Etkinlikte Girit göçmenlerinin anıları ve tarih çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Söke'de Uluslararası 11. Giritliler Festivali düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement