Tillo'yu Simgeleyen Minyatür İstanbul Miniatürk'te - Son Dakika
Kültür Sanat

Tillo'yu Simgeleyen Minyatür İstanbul Miniatürk'te

Tillo\'yu Simgeleyen Minyatür İstanbul Miniatürk\'te

Tillo'da bulunan İsmail Fakirullah-İbrahim Hakkı Hz.'leri türbesinin maketi İstanbul Miniatürk' te yapılan törenle açıldı.

27.09.2013 13:48  Güncelleme: 14:07

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Miniatürk'te düzenlenecek törene katılmak üzere İstanbul'a gitti.

Siirt'in kültür ve turizmini tanıtmak amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Aydın,"İslam dünyasında tanınan İsmail Fakirullah, İbrahim Hakkı, Veysel Karani Hz'leri gibi önemli değerler Siirt'te medfun bulunuyor. Bu değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak amacıyla bir dizi çalışma yürütüyoruz. Geçen ay İstanbul'da düzenlediğimiz "Siirt Günleri" büyük yankı buldu. Dün tamamladığımız Tillo Günleri de büyük takdir topladı.

Cuma günü Miniatürk'te açacağımız İsmail Fakirullah-İbrahim Hakkı Hz'leri türbesinin maketi, tanıtım çalışmalarımıza büyük katkı yapacaktır. Yaklaşık bir yıldır hazırlıklarını yürüttüğümüz türbe maketinin açılışına tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Maketin yapılmasında emeği geçen Tillolu hemşehrimiz İş Adamı Mehmet Sıddık Yıldız'a teşekkür ediyoruz. Ayrıca istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Miniatürk İşletme Müdürü Resul Erkan'a da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."dedi.

Miniatürk'te yerleştirilen İsmail Fakirullah-İbrahim Hakkı Hz'leri türbesinin maketi 1/25 ölçeğinde olup, her türlü hava koşuluna dayanılacak şekilde dizayn edildi.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Tillo'yu Simgeleyen Minyatür İstanbul Miniatürk'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement