Tiyatro Martı "Perde" Diyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatro Martı "Perde" Diyecek

Tiyatro Martı "Perde" Diyecek

Güzin Erdal ve Zeynep Özyağcılar tarafından hayata geçirilen aile tiyatrosu Tiyatro Martı, 28 Ocak'ta perdelerini ilk kez "Uçlar" oyunu ile açacak.

17.01.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzin-Erdal ve Zeynep Özyağcılar tarafından hayata geçirilen aile tiyatrosu Tiyatro Martı, 28 Ocak'ta perdelerini ilk kez "Uçlar" oyunu ile açacak.

Tiyatro Martı'dan yapılan açıklamaya göre, tiyatronun ilk oyunu, Zeynep Özyağcılar'ın başrolünü oynayacağı William Mastrosimone'un yazdığı "Uçlar" olacak. Oyun, Beşiktaş Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da başlayacak.

Kadına şiddet, tecavüz ve tatmin etmeyen cezalar karşısında kadının çaresizliğini konu alan ve 16 yaş sınırı olan, Yıldırım Fikret Urağ'ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, Aydın Şentürk, Bahar Çebi ve Simge Defne rol alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeynep Özyağcılar, Tiyatro Martı'nın perdelerini açacak olması dolayısıyla heyecanlı olduğunu belirtti. Her zaman tiyatro yapmak istediğini, "Tiyatro Martı" bir hayalinin gerçekleşeceğini ifade eden Özyağcılar, "Martılar, denizin sokak çocuklarıdır. Bizler de hep çocuk kalmayı seçen tiyatro oyuncularıyız. Bu, isim konusunda çok belirleyici oldu benim için ama özellikle bir yerde okuduğum 'Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun, martı sevdiği denizden asla vazgeçmez' sözü en belirleyici şeydi. Çünkü bizler de hayatta ve mesleğimizde ters giden her şeye rağmen aşık olduğumuz isten vazgeçmiyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement