Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Küçülecek Yer Kalmadı" ve "Bayram Yeri" adlı oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

01.02.2018 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Küçülecek Yer Kalmadı" ve "Bayram Yeri" adlı oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Behiç Ak'ın yazdığı, Necdet Mert Hürol'un yönettiği "Küçülecek Yer Kalmadı" adlı oyunun yönetmen yardımcılığı koltuğunda Uğur Keleş bulunuyor.

Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Mahir Elvan, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, Gülendam Rümeysa Sağlam, Erkan Akçelik ile Yaman Tabakoğlu'nun rol aldığı oyunun dekor tasarımı Sinan Sungur, ışık tasarımı Nihat Bahar, kostüm tasarımı Esra Selah ve müziği de Cem İdiz'e ait.

Evrenin acımasız büyüme isteği ve büyüdükçe artan düzensizleşme eğilimine karşı direnebilmek gerektiğini anlatan mizah dolu oyun, bugün, yarın ve 3 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de TDT Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

"Bayram Yeri" ve "Define Adası" minik izleyicilerin karşısına çıkacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Bayram Yeri" adlı çocuk oyununu da küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Salih Yakın ile İhsan Yakut'un yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Yeşim Atav, Tayfun Cengiz, Osman Karpuz, Çağrı Onur Düzgün, Dilek Albayrak, Vural Özcelep, Hakkı Balçın, Kader Sarı ve Sezgin Özcan rol alıyor.

Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı Nihat Bahar ile Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyunun koreografisini Aslı Öztürk gerçekleştirdi.

Panayırlarla başlayıp fuarlarla devam eden, lunaparklarla daha modern hale gelen şehirleşme serüveninin anlatıldığı oyun, 4, 6 ve 7 Şubat'ta saat 13.00'te Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

Aşk Halleri

Hollandalı yazar Maria Goos'un yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun sahneye koyduğu "Aşk Halleri" isimli oyunda, Zuhal Olcay ve Burak Sergen rol alıyor.

Oyun, 3 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Ebru sergisi

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde, Sudaki Tılsım Atölyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Geleneksel Ebru Sergisi" yer alıyor.

Sergi, 3 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement