Tuncay Takmaz'dan Yeni Sergi - Son Dakika
Kültür Sanat

Tuncay Takmaz'dan Yeni Sergi


Tuncay Takmaz\'dan Yeni Sergi

Çok Yönlü Ressam Tuncay Takmaz'ın Siyah - Beyaz Sergisi Koyu Yalanlar Caddesi 3 Kasım'da Galeri Ihlamour'da Açılıyor.

05.10.2010 21:50

Son yılların gözde genç ressamlarından Tuncay Takmaz, Galeri Ihlamour'da ki yeni sergisi ile sanat gündemini tekrar meşgul edecek. "Koyu Yalanlar Caddesi" yine sanatseverler arasında çok konuşulacak ve tartışılacak.

Tuncay Takmaz'ın son bir yıldır yoğun biçimde hazırlandığı Koyu Yalanlar Caddesi ressamın kendine has tekniği ile Bedri Baykam, Picasso, Georg Baselitz Ekrem Kahraman, Fikret Mualla, Matisse, Chagall gibi sanatının referans kaynağı olarak gördüğü bazı sanatçıları bir araya getiriyor.

3 Kasım tarihinde Ihlamur Sanat Galerisi'nde açılacak olan sergi bir ay devam edecek.

Cem Yılmaz'ın da hastası olduğunu söylediği ressam Tuncay Takmaz bu sergiye hazırlanırken nasıl eserler çıkacağını bilemediğini, bu yüzden çok heyecanlandığını söylüyor.

Takmaz "Biraz da son dönemde yaptığım resimlerden sıkıldığım ve araya başka tatlar başka kokular heyecanlar katmak istediğim için Picasso, Matisse, Fikret Mualla ve Cezanne gibi dünya sanatının önemli ustalarını yardıma çağırdım.

Onlarla yeni bir dünya kurmaya çalıştım... Sergide yer alan sanatçılar ile dil olarak bir yakınlık içerisinde olduğumu fark ediyorum. Figürleriyle bağlantı kurduğum sanatçılar, renkleriyle bağlantı kurduğum sanatçılar var, öfkesi, boya sürüş tarzı ile bağlantı kurduğum sanatçılar var...

Bu sanatçılar aynı zamanda benim referans kaynaklarım, resimlerini besleyen dünyamı zenginleştiren sanatçılar. Bu yüzden bu sanatçılar ile kendi figürlerimin birbirine kaynaşmalarını yeni bir dünya kurmalarını istedim sonuçta bu siyah-beyaz evlilikten doğacak çocukları bende merak ediyordum ve heyecan duyuyordum.

Basquiat ile İstiklal'de dolaştım, Ekrem Kahraman'ın bulutlarına bakarak hayaller kurdum, Bedri Baykam''ın dişi entrikalarına bulaştım. Fikret Mualla ile şarap içip sohbet ettim. Biz ressamlar hayali bir dünya kuruyoruz ve hayallerimizi satıyoruz.

Sonuçta yalan bir dünya gerçek değil o yüzden de serginin adını Koyu Yalanlar Caddesi koydum... "

Tuncay Takmaz'ın son sergisi Koyu Yalanlar Caddesi 3 Aralık'a kadar Ihlamur Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tuncay Takmaz'dan Yeni Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement