UNESCO'nun 'Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Çalışmaları' Safranbolu'da yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

UNESCO'nun 'Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Çalışmaları' Safranbolu'da yapıldı

UNESCO\'nun \'Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Çalışmaları\' Safranbolu\'da yapıldı

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme uyarınca 'Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Çalışmaları', Safranbolu'da yapıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalışmalara desteklerini belirterek, tarihi çarşıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

10.05.2023 10:47  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme uyarınca 'Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Çalışmaları', Safranbolu'da yapıldı.

Kültür ve Turizm Uzmanı Dr. Şule Kılıç, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Temsilcileri Prof. Dr Özlem Karakul Türk, Doç. Dr. Zeynep Eres Özdoğan, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Temsilcisi Doç. Dr. Koray Güler ile Karabük Üniversitesi ve korumacılıktaki paydaşların katıldığı toplantıda, Safranbolu'da yapılan çalışmalar ve projeler ile raporlama tamamlandı.

Toplantı öncesinde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, şunları söyledi:

"Öncelikle geçmişten bugüne korumacılık anlamında katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte yapılan güzel ve başarılı çalışmalarla birlikte günümüzde biz de Safranbolu Belediyesi olarak tarihi çarşılarımız gün yüzüne çıkıyor, Han Arkası gibi önemli projelerle geleceğe güzel bir miras bırakmak adına çalışıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bu vesile ile UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme uyarınca 'Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Çalışmaları'nın kentimiz için güzel bir çalışma olacağını düşünüyor, teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat UNESCO'nun 'Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Çalışmaları' Safranbolu'da yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement