Üniversitelilerden kuşlara sıcak yuva - - Son Dakika
Kültür Sanat

Üniversitelilerden kuşlara sıcak yuva -

Üniversiteli öğrenciler hayata geçirdikleri proje kapsamında ahşaptan yaptıkları kuş yuvalarını boyayarak, kent merkezindeki parklara astı.

23.02.2014 15:09

HAKAN FURKAN - Üniversiteli öğrenciler hayata geçirdikleri proje kapsamında ahşaptan yaptıkları kuş yuvalarını boyayarak, kent merkezindeki parklara astı.

Kuşların doğal ortamda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla başlatılan toplumsal sorumluluk projesi kapsamında kuşlara sıcak yuva yapıldı.

GAP Kalkınma İdaresine bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi organizatörlüğünde Sabancı Vakfının hibe desteğiyle hayata geçirilen projeyle bir araya gelen gönüllü üniversite öğrencileri, önce ahşaptan kafes yaptı. Sonra onları boyayıp kent merkezindeki parklara astı.

Sıcak yuvaya kavuşan kuşlar, bu sayede hem soğuktan korunacak, hem de yavrulama dönemini rahat bir ortamda gerçekleştirecek.

- "Çevre duyarlılığı artacak"

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin toplumsal sorumluluk adına örnek bir çalışma yaptığını söyledi.

"GençBank" projesi kapsamında bu tür projelerin artarak devam edeceğini ifade eden Süzer, proje sayesinde çevre duyarlılığının artacağını belirtti.

Projenin üniversite gençleri arasında belirlenerek hayata geçirildiğini anlatan Süzer, "Böyle bir proje yapmaktan gururluyuz. Gençlerimizin hayata geçirdiği proje vatandaşların çevreye duyarlı olmasını da teşvik edecektir" dedi.

Öğrencilerin yaptıkları 40 yuvayı kent merkezindeki parklara yerleştirdiğini vurgulayan Süzer, bu sayının ihtiyaca göre artacağını, yol üzerindeki ağaçlara da önümüzdeki günlerde kuş yuvaları yapacaklarını kaydetti.

Öğrencilerden Burak Göksu da kuşların kuşları sıcak bir yuvaya kavuşturabilmek için bu tür sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Üniversitelilerden kuşlara sıcak yuva -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üniversitelilerden kuşlara sıcak yuva - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement