Usta Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ustalıkla Susuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Usta Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ustalıkla Susuyor

Usta Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ustalıkla Susuyor

Usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu; Mehmet Turgut'un "Âlâ Portreler" sergisinde ustalıkla susuyor.

18.02.2014 16:50

Ustalığı, "Sabır: acı, yoksulluk, haksızlık. Tüm bu durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleme erdemi" olarak tanımlayan Beşikçioğlu, düşüncelerini seslerle değil sözcüklerle anlatıyor. Kağıtlara yazdığı sözcükler; acıya, yoksulluğa, haksızlığa inat kağıttan bir uçak olup, sessizce geleceğe atılıyor.

Fotoğrafçı Mehmet Turgut'un "Âlâ Portreler" sergisi; Aydın Boysan, Ara Güler, Şebnem Sönmez, Mustafa Alabora, Yetkin Dikinciler, Zeynep Oral, Rutkay Aziz, Erdal Beşikçioğlu ve Leman Sam'ın portre ve videolarından oluşuyor.

Her biri alanının en önemli isimleri arasında yer alan ustaların, birbirlerini besleyerek "ustalık"ı oluşturan üç ana kavram, zaman, sabır ve sadakat hakkında görüşlerini anlattığı sergide; diğer isimlerin aksine Erdal Beşikçioğlu, ustalığı ve sabrı, sözleri yerine güçlü oyunculuğu ve kağıtlara yazdıklarıyla anlatıyor. Beşikçioğlu'nun hiç konuşmadığı ve "Sabır: acı, yoksulluk, haksızlık. Tüm bu durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleme erdemi" tanımını oluşturan yazılarını kameraya gösterdiği video, sergide olduğu kadar sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

"Âlâ Portreler" sergisi; İstanbul'un ardından, 27 Şubat – 4 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara – Cer Modern'de sanatseverlerle buluşacak.

Sergide yer alan 9 büyük isim hayatlarında en küçük detaya en büyük özeni gösterdiler; denediler kusursuza ulaşana kadar, tekrar ve tekrar, sabırla... Tutkuları mükemmellik oldu, aşkla, sabırla, sadakatle yürüdüler yollarını. Süzdüler bilgilerini, damıttılar, yıllar ve yıllar boyunca... Çırak başladılar, usta oldular. Ve bir an geldi, işte o an vakıf oldular o sırra... Zamanla; Âlâ oldular.

Sanatın usta isimlerinin, portrelerinin yanı sıra, videolarının da yer aldığı "Âlâ Portreler" sergisinden elde edilecek gelir; Oyuncular Sendikası aracılığı ile sinema emekçilerine aktarılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Usta Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ustalıkla Susuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement