Usta Oyuncular "Ahududu" Oyunuyla Sahne Aldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Usta Oyuncular "Ahududu" Oyunuyla Sahne Aldı

Usta Oyuncular "Ahududu" Oyunuyla Sahne Aldı

12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen ’’Ahududu’’ adlı oyunda usta tiyatro sanatçıları Bileciklilerle bir araya geldi.

02.12.2017 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen "Ahududu" adlı oyunda usta tiyatro sanatçıları Bileciklilerle bir araya geldi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alan oyun, izleyiciler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oyun sonunda yaptığı kısa açıklamada, Bilecik 12 Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında güzel bir geceyi daha yaşadıklarını kaydetti. Bilecik'te tiyatro sanatı ile usta tiyatro oyuncularını tiyatro severlerle buluşturmaktan dolayı büyük memnuniyet yaşadıklarını belirterek, oyunda yer alan sanatçılara teşekkür etti.

Usta Oyunculardan Melek Baykal, Bilecik'te tiyatronun geldiği noktanın önemine dikkat çekerek, "Bilecik'te böyle bir festivalin yıllardır yapılıyor olması son derece mutlu edici. Belediye Başkanımız uzun yıllardır Bilecik'e hizmet ediyor ve tiyatro sanatına katkı sunuyor. Onun için kendisi ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Oyunculardan Suna Keskin ise Bilecik'teki tiyatro festivaline uzun yıllardır katıldığını belirterek, "Festival kapsamında bir kez Onur Ödülüne de layık görüldüm. Çok teşekkür ediyorum, bu güzel organizasyon ve seyirciye. Gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bilecik'te birçok kez sahne alan Usta Oyuncu Nedim Saban ise Bilecik Belediyesi eliyle tiyatronun çok önemli bir yere geldiğini belirterek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmanın sonunda; Oyuncular Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban, Cem Güler, Halim Ercan, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu ve Bülent Seyran'a teşekkür plaketi takdim etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Usta Oyuncular 'Ahududu' Oyunuyla Sahne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement