Yeteneklerini kamplarda geliştiriyorlar - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeteneklerini kamplarda geliştiriyorlar

RAUF MALTAŞ - Suriyeli kadınlar, kampta açılan halı dokuma kursunda yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor.

09.12.2013 11:49

RAUF MALTAŞ - Suriyeli kadınlar, kampta açılan halı dokuma kursunda yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Harran ilçesindeki konteyner kentinde misafir edilen Suriyeli kadınlar, açılan halı dokumacılığı kursuna ilgi gösteriyor. Ülkelerindeki savaşın bitmesini isteyen Suriyeliler, Türkiye'de misafir edildikleri sürede kendileri için hazırlanan mesleki kurslara devam ederek kabiliyetlerini geliştiriyor.

Kurs sayesinde savaşın olumsuz psikolojisinden uzaklaşmaya çalışan kadınlara, kızları da yardımcı oluyor.

Suriyeli Fatma Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce Türkiye'ye sığındığını ve kursta özellikle nakış yeteneğini geliştirme fırsatı bulduğunu söyledi.

Ünzile İbrahim de meslek kurslarında kendilerini daha rahat hissettiklerini ifade etti. Yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür eden İbrahim, "Halı kursuna devam ediyorum ve her şeye rağmen halimize şükrediyoruz" dedi.

- Sergi açılacak

Usta öğretici Tuğba Yıldız da ilgiden dolayı dokumacılık kursunu ikinci kez açtıklarını belirtti.

Kursiyerlerinden memnun olduğunu ifade eden Yıldız, "Öğrencilerimizin yaş ortalaması küçük ancak çok çabuk öğreniyorlar. Şimdiye kadar 60 öğrenci mezun oldu. Daha önceki öğrencilerimiz için bir sergi açtık, şimdi ikincisini açma aşamasındayız" diye konuştu.

Yıldız, kursta elde edilen ürünlerin çoğunun ziyarete gelen yetkililerce satın alındığını, gelirin de Suriyeli sığınmacılara aktarıldığını sözlerine ekledi.

Yeteneklerini kamplarda geliştiriyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yeteneklerini kamplarda geliştiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement