Baba Zula'dan Adana'da Karnaval Havasında Konser - Son Dakika
Magazin

Baba Zula'dan Adana'da Karnaval Havasında Konser

Baba Zula\'dan Adana\'da Karnaval Havasında Konser

'Uzay yolu oryantal müziği' ile öne çıkan ünlü müzik grubu Baba Zula, uzun bir aradan sonra Adana'da hayranlarıyla buluştu.1996 yılında Levent Akman, Murat Ertel ve Emre Onel tarafından kurulan grup, yaklaşık 2 yıl aradan sonra yeniden Adana'da...

10.05.2012 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Uzay yolu oryantal müziği' ile öne çıkan ünlü müzik grubu Baba Zula, uzun bir aradan sonra Adana'da hayranlarıyla buluştu.

1996 yılında Levent Akman, Murat Ertel ve Emre Onel tarafından kurulan grup, yaklaşık 2 yıl aradan sonra yeniden Adana'da sevenleriyle buluştu. Metin Bulut tarafından Latino Bar'da organize edilen özel geceye yoğun ilgi gösterildi. Türk müzik aletlerini kullanıp, Türk Halk Müziği ile elektronik müziğin olanaklarından da yararlanan grup, rengarenk kostümleri ve sahne şovlarıyla da dinleyenlerinden büyük alkış topladı. Müziklerini 'uzay yolu oryantal müzik' olarak nitelendiren grup, çengi ve dansözlerin sahnedeki gösterileriyle de hayranlarına küçük sürprizler yaptı. Adeta bir 'karnaval' havasında geçen konserde objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansırken, geceye katılanlar da gönüllerince eğlendi.

Murat Ertel, konser esnasında yapmış olduğu konuşmalarda politik mesajlar verirken, başta üniversite sınav sistemi olmak üzere kültürel yozlaşma, hayat şartlarının ağırlaşmasının yanı sıra siyasi mesajlar da verdi. Genç kızların güzellik ve şıklıkları ile adeta birbiriyle yarıştığı gecede kendine güvenenler kıvrak danslarıyla da etkinliğe ayrı bir renk kattı. Murat Ertel vokalistliğin yanında saz ve diğer yaylı çalgılarla hünerlerini sergilerken, Levent Akman vurmalılar ve ritimde, Çoşar Kamçı da darbukada konsere ayrı bir renk kattı. Baba Zula hayranları birbirinden hareketli parçaların seslendirildiği gecede gruba kimi zaman alkış ve ıslıkları, kimi zaman da sesleriyle eşlik etti.

Öte yandan, 1996 yılında Derviş Zaim'in yeni tamamladığı; 'Tabutta Rövaşata' adlı filmi için grubun öncülü sayılabilecek Zen'den yeni müzikler istemesi sonucu oluşan 'Baba Zula' ismini de bu projeyle birlikte seçti. Film için yaptıkları çalışma sonrasında müzik piyasasında iyi bir yer edinen ve kendi hayran kitlesini oluşturan grup, konser talepleri ile birlikte William MacBeath, Ralp Carney gibi isimlerle de birlikte çalıştı. Grup, Anadolu fikir ve görüşlerinin başını çeken Alevi inancından da etkilenirken, bu bağlamda da evrensel müzik irdesine 'Anadolucu' fikrini de katıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Baba Zula'dan Adana'da Karnaval Havasında Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement