Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok - Son Dakika
Magazin

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

Buluşmamıza kendi deyişiyle 'zarif, casual ve şık' tarzını yansıtan spor bir pantolon-sweatshirt takımla geldi.

19.09.2020 07:38  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buluşmamıza kendi deyişiyle 'zarif, casual ve şık' tarzını yansıtan spor bir pantolon-sweatshirt takımla geldi. Güneş gözlükleri, makyajı ve toplu saçlarıyla o kadar hoş görünüyordu ki ben de çevremizdekiler de uzun süre ondan gözlerimizi alamadık. Moda tasarımcısı Rufat İsmayil'le birlikte hazırladığı yeni kapsül koleksiyonu konuşmak için bir araya geldiğimiz Nebahat Çehre: "Yeşilçam döneminde şatafat daha fazlaydı, şimdi doğallık ön planda... Mesela ben şu an saçımı kendim topluyorum, o zaman bu rahatlığı yaşayamıyordum."Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

? Şıklığınızla her zaman konuşulursunuz. Ama modanın tasarım kısmına da ilginiz olduğunu bilmiyorduk. Bir koleksiyon hazırlama fikri ne zaman, nasıl doğdu?

Uzun yıllardır modayla ilgileniyorum. Giydiğim kıyafetlere, yaptığım çalışmalara bir uyum, estetik ve zarafet katmaya çalışıyorum. Ama bugüne kadar gelen birçok marka teklifini geri çevirdim. Giyim markalarının koleksiyonları beni çok yansıtmadığı için bir markanın yüzü olmaktansa hep kendi markamı çıkarmayı hedefledim. Doğru tasarımcıyla yol almak benim için önemliydi.

? Nasıl parçalar var koleksiyonda?

Günlük ama bir o kadar da şık parçalar var.  İçinde bulunduğumuz dönem nedeniyle rahatlığa önem verdik ama zarafeti de arka plana atmadık.

? Tasarım yapmaya devam edecek misiniz?

Elbette. Bundan sonraki hedefim de kendi moda markamı yaratmak.

? Koleksiyonun çekimlerinde bir de modellik yaptınız. Nasıl bir deneyimdi?

Ben eski manken olduğum için tabii ki zorlanmadım. Aksine enerji patlaması yaşadım. Yaklaşık 12 saat boyunca çekim yaptık.

Birçok yıldız danışmanlık istedi

? Özellikle 'Aşk-ı Memnu' dizisinden sonra 'stil ikonu' olarak anılmayı başardınız. Bu, üzerinizde bir baskı oluşturuyor mu?

Aslında 'Aşk-ı Memnu'dan önce de giyimime dikkat ederdim. Benim yaşam tarzımla alakalı bir durum bu. 'Aşk-ı Memnu' öncesi 'Haziran Gecesi' dizisinde kült bir anneyi canlandırmıştım, aslında serüven orada başladı. Evet, kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok.

? Bir karakter için hiç beğenmediğiniz parçalar giymek zorunda kaldınız mı? Böyle bir durumda tepkiniz ne olurdu?

Ben her şeyden önce bir oyuncuyum. Yeri geldiğinde yazma da takarım, şapka da...

? Yeşilçam'da kadınlar daha şaşaalı görünümlerle karşımıza çıkardı. Şimdi birçok oyuncuyu spor kıyafetlerle görüyoruz. Sizin bu yeni tarza yorumunuz nedir?

Yeşilçam modasıyla bugünün modasını karşılaştırmak zor. O zamanlar şatafat fazlaydı, şimdi doğallık ön planda. Mesela ben şu an saçımı kendim topluyorum, o zamanlar bu rahatlığı yaşayamıyordum. Bugünkü moda anlayışı bana da o rahatlığı getirdi.

? Birlikte çalıştığınız isimlerden, genç oyunculardan giyim kuşam önerisi soran oluyor mu?

Her zaman oluyor, hayatımın her evresinde de oldu. Türkiye'nin birçok yıldızı benden danışmanlık istedi. Arkadaşım oldukları için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.

Modayı takip ederim ama kurbanı olmamaya çalışırım

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

? Nedir iyi giyinmenin sırrı?

Vücudumu tanıyorum ve bütün kıyafetleri kendim beğenirsem insanlar da beğenir düşüncesiyle seçiyorum. Yaşam tarzıma, bedenime uygun giyinmeye çalışıyorum.

? Alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz ?

Trendleri ve modayı takip ederim ama kurbanı olmamaya çalışırım. Aksesuarlar benim için her zaman özeldir. Tamamlayıcı parçalar alarak eski ve yeniyi bir araya getirmeyi seviyorum.

? En sevdiğiniz tasarımcılar ve markalar hangileri ?

Başta Rufat İsmayil, Özgür Masur ve Hakan Yıldırım... Bunlar Türkiye'nin önemli modacılarından... Onlarla çalışmak benim için gurur.

Rufat İsmayil: Dikişten ve kumaştan bu kadar iyi anlaması beni çok etkiledi

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok
Azeri kökenli İsmayil 2019'da New York Fashion Week'te bir defile gerçekleştirdi.

? Nebahat Çehre gibi hem stil hem de oyunculuk anlamında çok değerli bir isimle çalışmak nasıldı?

Nebahat Hanım açıkçası beni çok şaşırttı. Birçok yıldızın stil danışmanı vardır, tasarımcılardan ücretsiz kıyafet alıp giyerler. Nebahat Hanım tarzını beğendiği tasarımcıların emeğine saygı duyup giydiği her kıyafetin bedelini ödüyor. Tüm kombinlerini kendi yapıyor, yani başlı başına bir stil ikonu. Dikişten ve kumaştan bu kadar iyi anlaması da beni çok etkiledi. Bu koleksiyonu hazırlarken onun deneyimlerinden çok faydalandım. Birçok ünlüye şık giyinmeyi öğretecek kadar usta olduğunu düşünüyorum.

? Bu koleksiyonu birlikte hazırlarken neler size ilham verdi?

Kendi adıma Nebahat Hanım'ın 'Aşk-ı Memnu' ve 'Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı güçlü kadın karakterlerinden ilham aldım.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.


Advertisement