Behzat Gerçeker: Ben Kovmadım Onlar Ayrıldı - Son Dakika
Magazin

Behzat Gerçeker: Ben Kovmadım Onlar Ayrıldı

Behzat Gerçeker: Ben Kovmadım Onlar Ayrıldı

Behzat Gerçeker, Gezi olaylarına destek veren iki solistin Enbe Orkestrası'ndan ayrılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

26.06.2013 06:03  Güncelleme: 08:58

Geçtiğimiz günlerde 17. Akdeniz Oyunları'nın açılışında sahneye çıkan ENBE Orkestrası'nın iki solisti Berkay Özideş ile Çağlar Ökten, ellerine 'Çarşı' logosu çizerek Gezi Parkı olaylarına destek vermişti.

'BÜTÜN OLMALIYIZ'

Sahnede yaptıkları protesto nedeniyle ENBE Orkestrası'nın şefi Behzat Gerçeker ile tartışan Özideş ile Ökten, orkestradan ayrıldı. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Behzat Gerçeker, şunları söyledi:

Son derece demokratik bir şekilde farklı görüş, din ve ırktan birçok kişiyle yıllardır çalışıyorum. Sahnede ise müziğin ritmi içinde bir bütün olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu bakış açımla o gece sahneden sonra arkadaşlarımla bu konuyu konuştum. Aynı düşüncede olmayan Berkay Özideş ve Çağlar Ökten'le tartıştık.

Ertesi gün bu iki arkadaşım, orkestrada yer alamayacaklarını Twitter hesaplarından duyurdular.

Ben solist arkadaşlarımı kovmadım. Orkestranın diğer solistleriyle yola devam edeceğiz.

'SAHNEDE BEN DEĞİL BİZ VARIZ'

Behzat Gerçeker, Berkay Özideş ile Çağlar Ökten'in protestosuna tepki göstermesinin nedenini şöyle açıkladı: "Sahne bireysel alanımız değildir. Orada 'ben' değil, biz varız. Bu da ENBE'dir. Orkestra ruhunun bu olduğunu düşünüyorum. Yoksa hiçbir düşünceye müdahale etmedik."

PROTESTO CANLI YAYINA YANSIMIŞTI

ENBE Orkestrası'nın genç solistlerinden Berkay Özideş, Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları açılış gecesinde elinin üzerine Çarşı grubunun simgesini çizmiş, bileğine de Gezi Parkı eylemcileri gibi kan grubunu yazmıştı. Canlı yayına yansıyan bu protestonun ardından Özideş'in ENBE'den kovulduğu iddia edilmişti. Özideş ise Twitter'da "Çağlar Ökten ile artık ENBE'de yer alamayız" açıklamasını yapmıştı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Behzat Gerçeker: Ben Kovmadım Onlar Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement