Bir 'Merhaba'yla Rolü Kapmışım! - Son Dakika
Magazin

Bir 'Merhaba'yla Rolü Kapmışım!

Bir \'Merhaba\'yla Rolü Kapmışım!

Genç oyuncu Zeynep Özder, 'Sen Kimsin?' filminde rolü aldığından kendisinin bile haberinin olmadığını söyledi.

24.03.2012 06:03  Güncelleme: 10:40

Tolga Çevik'in başrolünde oynadığı 'Sen Kimsin?'de 'Pelin' karakterini canlandıran Zeynep Özder, üç yıldır oyunculuk yapmasına rağmen kısa sürede ikinci sinema filminde rol almayı başardı. Özder ile rolünü ve oyunculuk serüvenini konuştuk...

Sizi ilk olarak üç yıl önce 'Samanyolu' dizisinde izlemiştik. Oyunculukta bu kadar hızlı ilerlemeyi bekliyor muydunuz?

Güzel bir şeyler olacağını tahmin ediyordum. Çünkü iyi bir projeyle başlamıştım. Ama sinema projelerinin bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmiyordum doğrusu.

ORKESTRADA ÇALDIM

Müzik eğitimi aldığınızı biliyorum; oyunculuk yapma fikri nasıl doğdu?

Aslında tamamen tesadüf eseri oldu. Bir arkadaşım bir ajansta çalışıyordu. Beni de ajansa kaydetti ve sonra işler gelmeye başladı. Ben konservatuvar mezunuyum, viyolonsel çalıyorum. Yüksek lisansımı yaparken bu işe başlamış oldum.

Oyunculuk yapmadan önce müzik sektöründe çalışmalarınız oldu mu?

Dönem dönem Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda sözleşmeli çaldım. Bir kreşte 3-12 yaş arası öğrencilere piyano dersleri verdim. Sonra yüksek lisansa başladım. O dönem viyolonsel öğrencilerim vardı. Oda orkestrasıyla da çalıyordum.

Oyunculuk yeteneğiniz olduğunu düşünüyor muydunuz?

Lisede tiyatro kursuna gidiyordum. Fakat okulum müzik üzerine olduğu için çok ağırdı ve bırakmak zorunda kaldım. Ama sanatın bütün dalları birbirine çok bağlı... Özellikle müzik ve oyunculuk birbirine benziyor. Grup işi yapıyorsunuz sonuçta. Herkesin saatinde orada olması gerekiyor. Duygular ikisinde de geçerli. Müzikte de ezber var. Zaten bir şekilde müzik geçmişimi kullanırım diyordum ve işime çok yaradı.

'Sen Kimsin?' ekibine nasıl dahil oldunuz?

Görüşmeye gittiğimde Tolga Çevik de oradaydı. Deneme çekimi yaptık ama sonradan Tolga Çevik bana, "Sen içeri girip 'merhaba' der demez biz sana rolü vermiştik" dedi.

Filmin bu kadar ilgi çekmesini bekliyor muydunuz?

Bekliyordum açıkçası. İşin içinde Tolga Çevik ve BKM var çünkü. Kuvvetli bir ekip; başarılı bir iş çıkacağı belliydi. Tolga Çevik'in de ciddi bir hayran kitlesi var. Fragmanı görmeden gidip filmi izleyen insanlar bile olabilir. Tolga Çevik'in tek başına bile çok fazla izleyici çekeceğini düşünüyorum.

BACAKLARIMA KRAMPLAR GİRDİ

'Sen Kimsin?'de zorlandığınız sahneler oldu mu?

Aslında 'Pelin' karakteri çok doğal ve bana çok yakın yanları var. Benim oyunculukta bazı yönlerimi de ortaya çıkardı. Kavga sahnelerindeki o sert tavırlar benden çıkmaz sanıyordum ama oldu. Bu da hoşuma gitti. Bir de çekimler sırasında çok koştuk; o anlar beni biraz zorladı. Isınmadan koştuğumuz zaman bacaklarımıza kramp girebiliyordu. Aksiyon sahnelerinde de, çok prova yaptığımız için çekim sırasında zorlanmadım.

HAZİRAN'DA KONSER VAR

Müzik alanında çalışmalarınız olacak mı?

Fransa'da ve Ankara'da yaşayan iki arkadaşım var. İkisi de çello çalıyor. Eylül, Ekim gibi birlikte bir konser vermeyi planlıyoruz. Onun dışında Haziran ayına doğru iki kız arkadaşımla yine küçük bir çalışmam olacak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bir 'Merhaba'yla Rolü Kapmışım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement