"Latin Müziği Yaymayı Misyon Edindim" - Son Dakika
Magazin

"Latin Müziği Yaymayı Misyon Edindim"

"Latin Müziği Yaymayı Misyon Edindim"

Ünlülerin şarkılarını Latin müziklerle buluşturan piyanist Emir Ersoy: Albümle ilgili olumlu mesajlar alıyorum.

27.07.2012 06:03  Güncelleme: 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Calipso kralı Metin Ersoy'un piyanist oğlu Emir Ersoy; Kenan Doğulu, Işın Karaca, Deniz Seki ve Yaşar gibi isimleri aynı albümde buluşturdu. 'Karnaval' adını verdiği albümünde; pop şarkıcıların sevilen parçalarını Latin müziğiyle harmanlayan Ersoy'un en büyük sürprizi ise Özgü Namal... Namal'ın Pinhani'nin 'Hele Bi Gel' adlı şarkısını yorumladığı albüm sayesinde, Latin müzik dinleyicisinin arttığını söyleyen Ersoy'la Latin müziğini ve hedeflerini konuştuk.

Albümünüz çıkalı bir ay oldu. Yaptığınız Latin müziğin Türkiye'de çok fazla alıcısı olmadığı bir gerçek... Bu gözünüzü korkutmadı mı?

Doğru, bu dediğiniz ciddi bir handikap. Biz bu riski, popüler sanatçı arkadaşlarımızın desteği ve seçtiğimiz kaliteli parçalarla aşmaya çalıştık. Kenan Doğulu, Işın Karaca, Deniz Seki ve Yaşar gibi şarkıcı arkadaşlarımın gelip birer şarkı söylemeleri, onların kitleleri tarafından da bu işin duyulmasını sağlıyor. Ayrıca seçtiğimiz parçalar da insanların sevdiği, aşina olduğu şarkılar... Ben yaptığımız işe inanıyorum. Bu albüm sayesinde Latin müzik dinleyicisi ikiye katlanmıştır.

TARZIMIZ SAMİMİ

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

Albümle ilgili gerek Facebook'tan, gerekse Twitter'dan olumlu mesajlar alıyorum. Bu derece kaliteli müziği dinlenebilecek hale getirdiğimizi düşünüyorum. Tamam, Latin müzik dinleyicisi az ama dinleyen de kopamıyor. Ben Latin müziğini sevdirmeyi ve yaymayı misyon edindim. Bunu da başaracağım. Zaten Latin müziğinin sevilmeme gibi bir lüksü yok çünkü çok sıcak, çok samimi, nerdeyse bizden diyebileceğimiz bir tür. Biz de Akdeniz ülkesiyiz sonuçta ve ülkemizde Küba kulüpleri var, o yüzden bize yabancı değil. Rakıyla da gider, mojito'yla da... (Gülüyor)

Latin müziğini daha popüler hale getirmek için mi bu isimlerle çalıştınız?

Evet, yeni bir besteyi Latin müzikle geniş kitlelere benimsetmek biraz daha zor. Latin müziği dinleyicisi kabul eder ama daha fazla dinleyiciye ulaşmak için Türkçe pop şarkıları kullandık. İnsanlar bildikleri bir şarkıyı, farklı bir tarzda duyunca daha ılımlı yaklaşıyorlar. 'Biz çok para kazanalım' mantığında değil, kaliteli müziğimizi yayma peşindeyiz. Bunu rock'çılar çok iyi yapıyor; eski şarkıları cover'lıyorlar. Biz de 'Latin müziği, popüler müzik dinleyicisine ulaşarak duyurabiliriz' diye düşündüğümüz için pop müzik şarkıcılarıyla çalıştık.

ÖZGÜ CAZ SÖYLEYECEK

Albümde en dikkat çeken şey Özgü Namal'ın şarkı söylemesi... Onu nasıl ikna ettiniz?

Bir arkadaş ortamında Özgü'nün şarkı söylediğine şahit oldum. Sonra Özgü'nün rol aldığı filmlere baktım ve filmlerde şarkıları hep kendisinin söylediğini gördüm. Zaten Suzan Kardeş'in de albümünde bir parça söylemiş. Ona bu projeden bahsettim; o da kabul etti. Pinhani'nin 'Hele Bi Gel'ini önerdiğimde, bayıldı.

Peki sizce şarkı söylemeye devam etmeli mi?

Kesinlikle! Sonuçta kendisini kanıtlama kaygısı yok, çok sempatik biri. Ona bir caz albümü yapacağız.

HAYALİMDEKİ İSİM MARC ANTHONY

Bundan sonra en çok kiminle çalışmak isteriniz?

En çok çalışmak istediğim kişi Marc Anthony.

Kendisiyle iletişime geçtiniz mi?

Evet, birkaç şarkı gönderdim. Sonuçta düzgün bir iş yaptıktan sonra her yere gönderebilirsiniz.

Sizin solistliğiniz var mı?

Var ama ben piyano çalıyorum. Şarkı söylemiyorum çünkü o başka bir iş. Şarkı söyleseydim bugün konserden konsere koşan, 15-20 yaş grubuna hitap eden popüler biri olurdum ama gerek yok!

BANA EVLİLİĞİ HİÇ SORMAYIN!

Albümde Şebnem Ferah'ın 'Sil Baştan' isimli şarkısını da sevgiliniz Ayça Varlıer söyledi. Şarkının bir hikayesi var mı?

Ben şarkıyı düzenleyip Şebnem'e gönderdim ama ondan dört ay ses soluk çıkmadı. Kapak tasarımı ve kartonet için sipariş verdiğimiz gün Şebnem'den 'Şarkıyı kullanabilirsiniz' diye e-posta aldım. Ertesi gün Ayça geldi, şarkıyı söyledi. Şarkı, son dakika albüme girdi.

Ayça Varlıer'le birlikteliğiniz devam ediyor mu? Evliliği düşünüyor musunuz?

Evet ediyor ama bu konulara hiç girmeyelim.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Latin Müziği Yaymayı Misyon Edindim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement