Malatya 4. Film Festivaline Hazırlanıyor - Son Dakika
Magazin

Malatya 4. Film Festivaline Hazırlanıyor

Malatya 4. Film Festivaline Hazırlanıyor

Malatya'da 15-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 4.Malatya Uluslararası Film Festivali'nde 136 film gösterilecek.

28.10.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da 15-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde 136 film gösterilecek.

Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda Vali Vasip Şahin ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 4. Malatya Uluslararası Film Festivali ile ilgili olarak bilgi verdi. Toplantıya; İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı katıldı.

Vali Vasip Şahin, "Geçmiş yıllarda yapılan film festivalimiz başarılı oldu, ses getirdi. Film festivali, Kayısı Vakfımız tarafından kurumsal kimliği bünyesinde yürütülüyor. Malatya Uluslar arası Film Festivali, 15 Kasım günü başlayıp, 21 Kasım günü kapanış programı ve ödül gecesi ile sona erecek. Festivalde filmler sinema solanlarında öğrenci 3 TL sivil 4 TL olacak. İnönü üniversitesi ve Kongre ve Kültür Merkezi7nde gösterilecek olan filmler ücretsiz olacak. Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda bu yıl 4. Kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nde gösterimler bu yıl ilk kez Malatya'nın 13 ilçesinde birden yapılacak. Günde 2 seans yapılacak gösterimler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Farklı bir biçim getirecek ve vatandaşı daha çok sinemaya dahil edecek ve festivali halkla buluşturacak" diye konuştu.

Vali Şahin, festival kapsamında verilecek olan ödülleri de açıklayarak, "En İyi Film Ödülü 75 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü 15 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü, En İyi Senaryo Ödülü 10 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü 10 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 10 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü ve SİYAD Ödülü (En İyi Ulusal Film) Plaket verilecek. Uluslararası Uzun Film Yarışmasında En İyi Film Ödülü 30 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü, Ulusal Kısa Film Yarışmasında En İyi Film Ödülü 5 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü verilecek" şeklinde bilgi verdi.

Malatya Uluslararası Film Festivali ilk yılından başlayarak her yıl, sinemamıza büyük hizmetlerde bulunmuş isimlere 'Onur Ödülü' verdiğini hatırlatan Vali Şahin, bu yılki onur ödüllerinin Muhterem Nur, Eşref Kolçak, Murat Soydan Filiz Akın'a verileceğini, 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi ve Hırvat sinema ve tiyatro oyuncusu, tiyatro yönetmeni, müzisyen Rade Serbedzija da onur ödülü verileceğini kaydetti.

Ulusal Uzun Film Yarışmasında 9 filmin, Uluslararası Uzun Film Yarışması'nda 10 filmin ve Ulusal Kısa Film Yarışması'nda 15 filmin yarışacağını belirten Vali Şahin, "4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında yarışmacı filmler ve Türkiye prömiyeri yapacak uluslararası filmler başta olmak üzere ustalardan seçkiler, belgesel gösterimleri, bağımsız sinemanın son örnekleri, ülkemizden ve dünyadan kısalar gibi başlıklar altında toplam 136 film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası söyleşiler gerçekleştirilecek. Suriyeli mülteciler için Arapça olarak 2 film gösterilecek" şeklinde bilgi verdi.

Vali Şahin, film festivalinde bu yıl Kemal Sunal'ın ön plana çıkartılacağını belirterek, "Kemal Sunal'ın hatırası 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde adına düzenlenen sergi ve söyleşilerle anılacak. Kemal Sunal etkinlikleri kapsamında, Gül Sunal'ın hazırladığı değerli oyuncunun filmlerinde giydiği elbiselerden ve kullandığı aksesuarlardan oluşan sergi festival haftası boyunca Malatya Park AVM'de sinemaseverlerle buluşacak. Kemal Sunal'ın ailesi festival nedeniyle Malatya'ya gelecek. Bu yıl Kemal Sunal anısına Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yer alan filmler halk oylamasına sunuluyor. Oylama sonucunda ödüle değer görülen filme Kemal Sunal Halk Ödülü, Sunal ailesi tarafından takdim edilecek" dedi.

Yoksul kesimdeki çocuklara filmlerin ücretsiz olarak izlettirileceğini belirten Vali Şahin, kısa bir süre önce vefat eden Tuncel Kurtiz'in anısına, 4. Malatya Film Festivali'nde 1978 yapımlı Zeki Ökten'in yönettiği ve usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in de rol aldığı Sürü filmi de festival kapsamında gösterileceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise sinemanın ülkelerin kültürel ve yaşam biçimini etkileyen önemli bir sektör olduğunu belirterek, "Film festivalleri ülkemizde çok az ilde yapılıyor Malatya Film Festivalinin etkinliklerine hemşerilerimizin katılımını bekliyoruz. Çok katılımlı ve geniş kapsamlı bir festival olacak" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe ise üniversitede filmlerin ücretsiz olarak öğrencilere gösterileceğini ve öğrencilerin yapılacağı etkinliklere katılacağını söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, festivale gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanacağını ve organizasyonun çok iyi şekilde geçeceğini ifade etti.

Vali Vasip Şahin, soru-cevap bölümünde festivalin belgesel film yarışmasında Aslantepe Höyüğü'nün tanıtımına da katkı sunmak amacıyla Aslantepe Ödülü'nün verilmesi önerisinin bundan sonraki festival organizasyonlarında düşünülebileceğini ifade etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Malatya 4. Film Festivaline Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement