Önder Açıkbaş: Ben Komik Falan Değilim - Son Dakika
Magazin

Önder Açıkbaş: Ben Komik Falan Değilim

Önder Açıkbaş: Ben Komik Falan Değilim

Önder Açıkbaş; kendisini komedyen olarak görse de, Cem Yılmaz ile yarışmayı gözü kesmiyor.

18.03.2013 06:03  Güncelleme: 07:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önder Açıkbaş, TV8'de yayınlanan 'ÖTV'nin hem başrol oyuncusu, hem de yapımcısı. Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Açıkbaş, komediye bakışını ve programını anlattı...

Komedyenlik tanımınız nedir?

Bir hikaye anlatabilmeniz lazım. İyi bir canlandırma yeteneğinizin olması, bunun için de bir mizacı sitcom içinde canlandırmanız lazım. Örnek aldığım iki-üç insan vardır; onların da elinde büyüdüm zaten. Komedyen denmesini hak ediyorum bana kalırsa.

Kendinizi komik buluyor musunuz?

Ben komik falan değilim; kanal para veriyorsa komiğim, CEO bize gülüyorsa komiğim, zam istediğimizde yapıyorsa komiğim, "Yazın da devam ederim" diyorsam komiğim. Babama göre komik değilim. Şu anki kalitem ve kaçıncı sınıf olduğum tartışılır. Komedyenliği hak ettiğimi düşünüyorum ama mesela Cem Yılmaz ultra megastar. Biz daha öğreniyor gibiyiz.

ELEŞTİRİYE AÇIK DEĞİLİM

Sizi eleştirmelerine nasıl bakıyorsunuz?

Eleştiriye açık biri değilim. Yapı meselesi bu. Zamanında eleştirilmeyi çok hazmettim ama eğlenceli bir adam değilim, benim de kendime göre sorunlarım vardır içimde.

Peki siz nelere gülersiniz?

Cem Yılmaz'a çok gülerim mesela. Onun komedyenliğe yeni bir dil getirdiğini ve bu alandaki rönesansı başlattığını düşünüyorum. Ata Demirer'i de çok severim. Yabancı komedyenlere çok gülerim. Adam Sandler, Sacha Baron Cohen; bunların filmlerini özellikle takip ederim. 'Recep İvedik'e de gülerim.

'MAZLUM KUZEY'E FİLM YAPACAĞIZ

ÖTV'de çok farklı tiplemeler var. 'Mazlum Kuzey' nasıl oluştu mesela?

'Mazlum Kuzey', BKM Mutfak'tan beri devam eden bir tipleme. Karakterin ismini Eser Yenenler buldu. Bu tipleme ile uzun yıllar seyirciyi çok güldürdüm. Sonra buraya geldim ve şu an programda en çok reyting alan karakter 'Mazlum Kuzey' oldu. 'Mazlum Kuzey'e film de yapmayı düşünüyoruz ama ne zaman olur henüz belli değil.

ÖTV'nin tam açılımı nedir?

ÖTV'nin açılımı Önder TV. Abiş Hopikoğlu'nun fikriydi bu işi yapmak. O istedi, ben de tiplemeleri böyle yaptım ve çok memnunum.

(Kehkeşan dergisi -Sabah : http://www.sabah.com.tr)

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Önder Açıkbaş: Ben Komik Falan Değilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gönül Tokdil: Ilk kez izledim. Hiç gülemedim. Yazık diyorum. 0 0 Yanıtla

Advertisement