'Pepee'nin Yaşı Tutmadı! - Son Dakika
Magazin

'Pepee'nin Yaşı Tutmadı!

\'Pepee\'nin Yaşı Tutmadı!

Hayatımıza girdiği günden beri hem miniklerin, hem de ailelerinin fenomeni haline gelen 'Pepee'yi sevenlere bir iyi, bir de kötü haberim var. Önce kötü....

30.12.2012 06:01

Hayatımıza girdiği günden beri hem miniklerin, hem de ailelerinin fenomeni haline gelen 'Pepee'yi sevenlere bir iyi, bir de kötü haberim var.

Önce kötü haber...

Halay çekip çiftetelli oynayan sevimli kahramanımız 'Pepee', çocuklar üzerindeki popülaritesinden, velisi Ayşe Şule Bilgiç'e de bahsetmiş olmalı ki; Bilgiç bundan sekiz ay önce 'Pepee'nin 3D animasyon filmini çekeceklerini müjdelemişti.

Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı ve 'Pepee'nin sinema için yaşı tutmadı çünkü 'Pepee', 0-4 yaş grubundaki çocuklara hitap ediyor. Hal böyle olunca, Ayşe Şule Bilgiç de derin düşüncelere daldı.

BÜTÇESİ KABARIK

'0-4 yaş grubundaki çocukları sinema salonuna nasıl çekeceğim?' düşüncesi 'Pepee'nin sinema filmi olma fikrini suya düşürdü.

İşte bu noktadan sonra iyi haberi açıklama zamanı geldi: 'Pepee'yi yaratan kıvrak zeka yeniden devreye girdi ve oldukça akıllı bir manevra ile bu düşünceleri aşan Ayşe Şule Bilgiç, 4-6 yaş grubuna hitap edecek olan 'Ayas'ı dünyaya getirdi.

En az 'Pepee' kadar sevilecek olan 'Ayas'; Ayşe Şule Bilgiç'in sahibi olduğu Düşevi Çizgi Film Atölyesi tarafından sinema macerasına hazırlanmaya başladı bile!

2013 Eylül ayında minik izleyiciler ile beyazperde de buluşacak olan 'Ayas', aynı zamanda Türk sinema tarihinin ilk animasyon çocuk filmi olma özelliğine sahip.

Dreamworks'ün; 'Shrek' ve 'Kung-Fu Panda' filmlerinde kullandığı teknolojinin aynısını 'Ayas'ta da kullanacak olan Bilgiç, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Filmleri Bölümü'nde hazırlanmaya başlanan 'Ayas'ı daha sonra televizyona da taşıyacak. 'Pepee'nin bir bölüm macerasının 150 bin dolara mal olduğu göz önüne alındığında, 'Ayas'ın maliyeti 'Pepee'ye göre kat kat fazla olacaktır.

Peki 'Ayas'ın müziklerini kim yapacak?

Tabii ki Ayşe Şule Bilgiç'in eşi Kıraç!

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Pepee'nin Yaşı Tutmadı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement