Sarıkamış 1915'i Gişede Bıraktı - Son Dakika
Magazin

Sarıkamış 1915'i Gişede Bıraktı

Sarıkamış 1915\'i Gişede Bıraktı

Serdar Tantekin, düşlediği denizlerde tek başına yaşantısının ilk adımını Marmaris'te attı.

26.03.2013 12:08  Güncelleme: 18:59

'Eve Dönüş Sarıkamış 1915' başta olmak üzere çok sayıda sinema ve dizi filmin senaristliğini yapan 38 yaşındaki Serdar Tantekin, düşlediği denizlerde tek başına yaşantısının ilk adımını Marmaris'te attı. Yeni aldığı teknesiyle 5- 6 ay Marmaris ve çevresindeki koylarda kalacak olan Tantekin, Eylül- Ekim aylarında dünya denizlerine açılacak. Tantekin gezisi sırasında bir kitap yazacak ve Türkiye'de ilk bilim kurgu tarzında bir filmin de senaryo hazırlıklarını yapacak.

Çekimleri Sivas'ta yapılıp 22 Mart'ta gösterime giren, binlerce askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın hemen ardından yaşanan karmaşa ve savaşı anlatan, Alphan Eşeli'nin yönetmenliğini yaptığı 'Eve Dönüş Sarıkamış 1915' filminin senaristi Serdar Tantekin, Marmaris'in en güzel koylarından birisi olan Löngöz'de DHA'nın sorularını yanıtladı.

'Gece Gündüz' adlı dizi ile 'İnşaat', 'Arapsaçı', 'Alinin Sekiz Günü', 'Üç kişilik Aşk olur mu?' ve 'Çan' olmak üzere çok sayıda filmin senaryosuna imza atan Serdar Tantekin, eşinden ayrılarak yeni satın aldığı 'Tapir' adlı teknesinde tek başına yaşamaya başladığını söyledi. Tantekin 5- 6 ay Marmaris ve çevresindeki koylarda kalacağını, Eylül- Ekim aylarında dünya denizlerine açılacağını ve bir kitap yazacağını, bilim- kurgu türü film senaryosu üzerinde çalışacağını belirtti.

8 yaşındayken Galatasaray Kulübü'nde optimistle başlayıp, sonra da yelken yaptığını kaydeden Tantekin, "En son hayalim hayatımı denizde, denizle iç içe geçirmekti. Artık hayalimi yaşıyorum" dedi.

'TEK BAŞINA DENİZCİLİK ZOR'

Tek başına denizciliğin çok zor olduğunu yaşamaya başlayınca anladığını kaydeden Tantekin şunları söyledi:

"Önce navigasyon için kullandığım aletin şarjı bitti. Bu nedenle yolumu kaybettim. Gece demir atarken halat pervaneye dolandı. Gece suya girip halatı kestim. Dışarı çıktığımda hipotermi geçireceğim diye korktum ama aklıma böyle bir lüksümün olmadığı geldi. 'Tek başıma yaşamaya karar verdiysem bunu başarmalıyım' dedim. Tekneyi kıçtan kara yapamadığım için geceyi uykusuz ve ürkek geçirdim. Sonra 'niye şikayet ediyorsun ki' dedim kendi kendime. Zaten benim istediğim de bu değil mi?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Sarıkamış 1915'i Gişede Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement