Tom Cruise'un dublörleri gösterildi iddiası yapay zeka ile oluşturulmuş - Son Dakika
Magazin

Tom Cruise'un dublörleri gösterildi iddiası yapay zeka ile oluşturulmuş

Tom Cruise\'un dublörleri gösterildi iddiası yapay zeka ile oluşturulmuş

Tom Cruise'un yeni filmi 'Görevimiz Tehlike 7'nin kutlama yemeğinde ünlü oyuncunun yanında bulunan iki benzerinin dublörleri olduğu iddia edildi. Ancak bu iddia yapay zeka kullanılarak oluşturulan bir görselle destekleniyor. Görseldeki çeşitli bozulmalar fotoğrafın gerçek olmadığına ilişkin bazı işaretler veriyor.

18.06.2023 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilindiği üzere Tom Cruise, özellikle 'Görevimiz Tehlike' serisinde yer alan filmlerin tehlikeli sahnelerinde dublör kullanmadığını açıklamıştı.

Görselin Tom Cruise'un dublörlerini gösterdiği iddiası

Daha birçok tehlikeli sahnede dublör kullanmayan Tom Cruise'un yeni filmi 'Görevimiz Tehlike 7'nin kutlama yemeğinde ünlü oyuncunun yanında bulunan iki benzerinin dublörleri olduğu iddia edildi.

Görselin Tom Cruise'un dublörlerini gösterdiği iddiası

Görseli tersine arama tekniğini kullanarak taradığımızda herhangi bir haber sitesi ya da resmi bir kaynağa ulaşamıyoruz. Fakat paylaşımın altına gelen yorumlarda görselin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğu tarzında bilgilerle karşılaşıyoruz.

Görselin Tom Cruise'un dublörlerini gösterdiği iddiası

Paylaşımı yapan Ong Hui Woo isimli kullanıcı görselin Midjourney'de yapıldığını ve paylaşılması durumunda bundan bahsedilmesini istemiş. Öte yandan görseli detaylı incelendiğinde yapay zeka izlerine de rastlıyoruz. Görseldeki çeşitli bozulmalarfotoğrafın gerçek olmadığına ilişkin bazı işaretler veriyor.

Görselin Tom Cruise'un dublörlerini gösterdiği iddiası
Yapay zekâ ile oluşturulan diğer görsel

Son Dakika Magazin Tom Cruise'un dublörleri gösterildi iddiası yapay zeka ile oluşturulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement