Türkiye'nin İlk İnternet Dizisi Sponsor Arıyor - Son Dakika
Magazin

Türkiye'nin İlk İnternet Dizisi Sponsor Arıyor

Türkiye\'nin İlk İnternet Dizisi Sponsor Arıyor

Eskişehir'de bir öğrenci grubunun bir araya gelerek hayata geçirdiği 'Siyah Beyaz Gri' adlı internet dizisi sponsor arıyor.

05.04.2013 15:18  Güncelleme: 15:25

Eskişehir'de 18 kişilik bir öğrenci grubunun bir araya gelerek 3 sene önce hayat geçirdiği 'Siyah Beyaz Gri' adlı drama dalında Türkiye'nin internet dizi sponsor arıyor.

Üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek kentteki öğrenci hayatını anlattığı 'Siyah Beyaz Gri' adlı ülkenin drama dalında haftalık yayınlanan ilk internet dizisinin Haziran ayı sonunda sezon finali yapacağı ve sponsor sıkıntısı yaşadığı bildirildi.

Dizinin Yönetmeni Gökhan Altuntaş, dizide rol alan birkaç oyuncuya ulusal kanallarda yayınlanan dizilerden tekliflerin geldiğini ve maddi açıdan sıkıntılar çektiklerini belirterek, sponsor aradıklarını söyledi.

"3 YIL ÖNCE TÜRKİYE'NİN DRAM DALINDA İLK İNTERNET DİZİSİNİ YAPTIK"

Diziyi nasıl hayat geçirdiklerini anlatan Altuntaş, "2010 yılının Kasım ayında kısa film çekmeye karar verdik. Ama baktık ki Avrupa'da Amerika'da internet dizi sektörü çok ilerlemiş. Sonra bir araştırma yaptık ve Türkiye'de internet dizisi değil de yarışma tarzında bir şeyler yapılmış, hiç dram yapılmamış. Biz de zoru başaralım dedik ve Türkiye'nin ilk dram dizi 'Siyah Beyaz Gri'yi yaptık. Dizinin çalışmalarına 2010 Kasım ayında başladık, şubat ayında ilk bölümü çekmeye başladık ve mart ayında da yayına soktuk" dedi.

Altuntaş, çektikleri ilk bölümlerin çok amatör olduğunu ve halktan olumlu da olumsuz da tepkiler aldıklarını kaydederek, "İlk defa bu işi yaptığınız için ne kadar bilginiz olursa olsun bir zaman sonra kasılıyorsunuz. Halktan gelen ilk tepkilerde amatör ruhu yakaladığımız yönündeydi. Güzel olumlu tepkiler vardı ama bir o olumsuz tepkiler vardı. Ama aldığımız olumsuz eleştiriler bizim için daha faydalı oldu, çünkü kendimizi geliştirmemizi sağladı" diye konuştu.

"SPONSOR BULURSAK DAHA GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ"

Maddi açıdan zor durumda olduklarını aktaran Altuntaş, "Maddiyat konusunda her şeyi kendimiz ayarlıyoruz. Tek kamera ile çalışıyoruz. Sadece ek olarak özel lenslerimiz var ve o lenslerle çekim yapıyoruz. Ayrıca ışık kullanıyoruz ama teknik eksikliklerden dolayı mikrofon kullanmıyoruz. O eksikliklerimiz için de sponsor bulursak, daha güzel şeyler ortaya çıkartmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dizi oyuncularından Tuğçe Erkan, en büyük hedeflerinin televizyona geçmek olduğunu ve internette de daha fazla izlenmek olduğunu söyledi. Oyunculuğa küçüklükten beri meraklı olduğunu belirten Erkan, "Arkadaşım Gökhan 3 yıl önce 'Böyle bir iş yapacağız, sen de olur musun' diye bir teklifte bulundu. Ben de kabul ettim ve öylece başladık. Halktan olumlu yönde tepkiler alıyorum ve yolda çevirip dizi hakkında soru soranlar oluyor. Mesela geçtiğimiz günlerde tramvayda, 'Güneş o Can'ı bırak o sana hiç yakışmıyor' diye bir tepki almıştım" şeklinde konuştu.

Dizinin Yönetmen Yardımcısı Derya İşlerer ise, sponsor konusunda rezalet durumda olduklarını anlatarak şöyle konuştu:

"Gerçekten iyi bir iş yapıyoruz, ama hiç sponsorumuz yok. 'Siyah Beyaz Gri' dizisinin devam etmesi için maddiyata ihtiyacımız var. Şuanda bütün harcamaları kendi cebimizden yapıyoruz. Bu da biraz sıkın oluyor, hepimiz öğrenciyiz hepimiz burada okuyoruz. Daha güzel işler başarmak istiyoruz ve bu yüzden de sponsor istiyoruz."

Öte yandan ekibin geçtiğimiz günlerde yine internette yayınlanan 'Artı Eksi' adında yeni bir gerilim dizisini hayata geçirdikleri bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Türkiye'nin İlk İnternet Dizisi Sponsor Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement