Unutulmaz Baba-Oğul Filmleri - Son Dakika
Magazin

Unutulmaz Baba-Oğul Filmleri

Unutulmaz Baba-Oğul Filmleri

Baba-oğlun çok konuşulacak bu sahnesinden yola çıkarak hazırladığımız unutulmaz baba oğul sahneleriyle sinema tarihinde yer eden filmleri derledik.

08.02.2017 14:56  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"BABAM VE OĞLUM"

Çağan Irmak'ın yönettiği, Çetin Tekindor, Hümeyra, Fikret Kuşkan ve Yetkin Dikinciler gibi yıldız isimlerin rol aldığı 'Babam ve Oğlum', Türk Sineması'nın unutulmaz klasiklerinden birine dönüştü. Yıllar sonra bir araya gelen baba-oğul arasındaki ilişkinin üç kuşak üzerinden anlatıldığı filmde, Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor) karakterinin, «Açaydım kollarımı, gitme diyeydim» sahnesi de Türk Sinema tarihinin efsane anları arasındaki yerini aldı.

"UMUDUNU KAYBETME"

2007 yapımı 'Umudunu Kaybetme' (The Pursuit of Happiness) filminde Will Smith ile gerçek hayattaki oğlu Jaden Smith, baba-oğlu canlandırıyorlar. Eşi tarafından terk edilen ve oğluyla yapayalnız kalan Chris Gardner olarak izlediğimiz Will Smith'in performansıyla unutulmazlar arasına giren 'Umudunu Kaybetme', sevginin her şeyi çözebileceğini vurguluyor.

KRAMER KRAMER'E KARŞI"

Başrollerini Dustin Hoffman ve Meryl Streep'in paylaştığı, 5 dalda Oscar ödüllü klasik 'Kramer Kramer'e Karşı'da, oğlunu büyütmek için kendi hayatını bir kenara bırakan bir babanın, eşinin açtığı velayet davası karşısındaki ebeveynlik mücadelesi anlatılıyor.

"HAYAT GÜZELDİR"

Üç dalda Oscar ödüllü 1999 yapımı filmde, başrol oyuncusu ve aynı zamanda yönetmeni olan Roberto Benigni, "La vita bella" diyor; yani «Hayat güzeldir!». II. Dünya Savaşı yıllarında Yahudi oldukları için toplama kampına götürülen Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olduğunu söyler. Film, her zaman bir umut ışığı olduğuna dikkat çekiyor.

"AZAP YOLU"

Tom Hanks'in unutulmaz performansıyla sinema tarihinin ölümsüzleri arasına adını yazdıran 'Azap Yolu'nda (Road to Perdition), intikam hikâyesi üzerinden bir babanın, oğlu için yapamayacağı şey olmadığı gösteriliyor. Altı dalda Oscar'a aday gösterilen 2002 yapımı film, 'En İyi Sinematografi' dalında ödüle lâyık görüldü.

"BÜYÜK BALIK"
Tim Burton imzalı 'Büyük Balık' (Big Fish) filminde, William Bloom'un, kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olan babasının son anlarında yanında olmak için aile evine geri döner. Gençliğinde fantastik olaylar yaşamış babası, tüm anılarını William'a anlatır. Ewan McGregor'un başrolde olduğu film, izleyiciyi fantastik bir yolculuğa çıkarıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Unutulmaz Baba-Oğul Filmleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement