Almanya'da Yumuşak ve Orta Sert Pzero'lar Kullanılacak - Son Dakika
Otomobil

Almanya'da Yumuşak ve Orta Sert Pzero'lar Kullanılacak

Almanya\'da Yumuşak ve Orta Sert Pzero\'lar Kullanılacak

Pirelli, Almanya Grand Prix'sine PZero Yellow (yumuşak) ve PZero White (Orta Sert) lastikleri takımların kullanımına sunacak.

18.07.2012 14:09

Formula 1 dünyası sezonun efsane pistlerinden biri olan Hockenheim'da koşulacak olan Almanya Grand Prix'sine odaklanmış durumda. Pirelli, 20-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında efsanevi Hockenheim pistinde koşulacak olan Almanya Grand Prix'sine PZero Yellow (yumuşak) ve PZero White (Orta Sert) lastikleri takımların kullanımına sunacak.

Türk Pirelli fabrikasında ürettiği F1 P Zero ve Cinturato ile dünyanın en çok izlenen motorsporları etkinliği Formula 1'in tek resmi lastik tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenen Pirelli, sezonun onuncu yarışı olan Almanya Grand Prix'si hazırlıklarını tamamladı. Takımlar, 22 Temmuz 2012 Pazar günü efsanevi Hockenheim pistinde koşulacak olan Almanya Grand Prix'sinde PZero Yellow (yumuşak) ve PZero White (Orta Sert) lastiklerle mücadele edecek. Almanya Grand Prix'sinin bir başka önemli noktası ise serbest antrenmanlarda Pirelli'nin yenilediği PZero Silver'in test edilecek olması. Aslında bu test Silverstone'da gerçekleştirilecekti, ancak aniden bastıran yağış buna izin vermemişti.

Yarış öncesinde bir değerlendirme yapan Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery "Son derece ıslak ve yoğun yağış altında geçen İngiltere Grand Prix'sinin ardından Almanya'da yeni sert lastiğimizi test edebilmeyi umuyoruz, ancak bu mevsimde Almanya'da da hava her an sürpriz yapabilir. Yeni sert lastik değişim anlamında bir devrim niteliğini taşımıyor, ancak şu kullanılmakta olan PZero White ile karşılaştırıldığında çok daha geniş bir çalışma aralığı sunuyor. Ben dahil tüm ekip oldukça heyecanlıyız. Bir an önce yeni lastikle ilgili yorumları duymak istiyoruz. Eğer hava izin verirse yeni PZero Silver'ı test ettikten sonra bu muhteşem pistte keyifli bir yarış izliyor olacağız. Motorsporları tarihi boyunca birçok önemli yarışa ve yarışçıya ev sahipliği yapmış olan bu efsane pist teknik yapısıyla da pilotları ve lastikleri ciddi bir sınava tabi tutuyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Almanya'da Yumuşak ve Orta Sert Pzero'lar Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement