Çinli BYD, beş milyonuncu yeni enerjili aracını üretti - Son Dakika
Otomobil

Çinli BYD, beş milyonuncu yeni enerjili aracını üretti

Çinli BYD, beş milyonuncu yeni enerjili aracını üretti

Çin'in önde gelen yeni enerjili araç üreticisi BYD, beş milyonuncu yeni enerjili aracını üretim hattından çıkardı. BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu, şirketin başarılı bir şekilde otomobil ürettiğini belirtti. Üretilen beş milyonuncu otomobil olan Denza N7, Çin'in otomobil endüstrisinin gelişiminde önemli bir kilometre taşıdır. Çin'deki yeni enerjili binek otomobilleri, dünya genelindeki pazarın büyük bir kısmını oluşturuyor ve Çin'de üretilen NEV'ler, küresel otomotiv endüstrisinde önemli bir güç haline gelmiştir.

10.08.2023 10:47

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentindeki Shenzhen Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen 27. Guangdong-Hong Kong- Makao Büyük Körfez Bölgesi Uluslararası Otomobil Fuarı sırasında Çinli otomobil üreticisi BYD'nin yeni enerjili araçları hakkında bilgi alan ziyaretçiler, 16 Haziran 2023. (Fotoğraf: Liang Xu/Xinhua)

SHENZHEN, 10 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in önde gelen yeni enerjili araç (NEV) üreticisi BYD tarafından üretilen beş milyonuncu NEV, Çarşamba günü üretim hattından çıktı.

BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu, şirketin aynı gün düzenlediği basın toplantısında, BYD'nin otomobil üretmeye başlamasından bu yana Çinli otomobil üreticilerinin başarılı olabileceğini kanıtlamak durumunda kaldığını söyledi.

Üretilen beş milyonuncu otomobil olan Denza N7, Çin'in otomobil endüstrisinin gelişimi konusunda bir başka kilometre taşını işaret ediyor.

Çin Binek Otomobil Birliği Genel Sekreteri Cui Dongshu, Çin'deki yeni enerjili binek otomobillerinin 2022 yılında dünyadaki yeni enerjili binek otomobil pazar payının yüzde 63'ünü oluşturduğunu söyledi.

Cui, elektrifikasyon, istihbarat, ağ oluşturma ve paylaşıma yönelik küresel teknolojik ilerleme bağlamında, Çin'de üretilen NEV'lerin küresel otomotiv endüstrisindeki değişikliklere öncülük eden sağlam bir güç haline geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Otomobil Çinli BYD, beş milyonuncu yeni enerjili aracını üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement