Özgür Tasarımlı Araçlar Dünyanın En Büyük Yarış Organizasyonunda! - Son Dakika
Otomobil

Özgür Tasarımlı Araçlar Dünyanın En Büyük Yarış Organizasyonunda!

Özgür Tasarımlı Araçlar Dünyanın En Büyük Yarış Organizasyonunda!

İnci Akü, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü öğrencilerinden oluşan Racing Team'e sponsor oldu.

29.03.2013 11:30  Güncelleme: 13:49

İnci Akü ayrıca YTÜ Makine Teknolojileri Kulübü tarafından 26- 27 Mart 2013 tarihinde düzenlenen Otomotiv Teknolojileri Etkinliği'nde yerini alarak öğrencilere enerji depolama alanındaki son gelişmeleri aktardı.

İnci Akü, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü öğrencilerinden oluşan Racing Team'e sponsor oldu. YTÜ Racing Ekibi, Institution of Mechanical Engineers (IMechE) tarafından düzenlenen Dünya'nın en büyük yarış organizasyonu Formula Student yarışlarına hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl İngiltere-Silverstone Pisti'nde düzenlenen Formula Student UK 2012'de başarılı başlangıç yapan YTÜ Racing Team, Formula Student UK 2013'ten de dereceyle dönmeyi hedefliyor.

Formula Student organizasyonuna bilim ve teknolojiye yön veren en iyi mühendislik fakültelerinin öğrencileri araç projeleri ile katılıyor. Geçtiğimiz yıl 34 ülkeden 222 takımın katıldığı yarışlarda 3 bin öğrenci 132 araçla yarıştı. İnci Akü Otomotiv Teknolojileri Etkinliği'ne sponsor oldu

İnci Akü, YTÜ Makine Teknolojileri Kulübü'nün Türkiye'deki otomotiv sanayinin gelişmesi, geleceğin otomotiv mühendislerinin ülkemizde yapılan Ar-Ge ve üretim süreçleri ile ilgili vizyon kazanması amacıyla 2011 yılından beri düzenlenen Otomotiv Teknolojileri Etkinliği'ne üçüncü kez sponsor oldu. Aynı zamanda 26-27 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenen Türkiye'nin 40 farklı üniversitesinden katılımın gerçekleştiği Otomotiv Teknolojileri Etkinliği'nde stand açarak öğrencilerin enerji depolama alanındaki sorularını yanıtlandırdı. İnci Akü Ar-Ge yetkilileri Racing Team'in hazırladığı ve Formula Student yarışmasına katılacak aracı Otomotiv Teknolojileri Etkinliği'nde inceleme fırsatı buldu. İnci Akü'nün Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü öğrencilerinden oluşan Racing Team'in destek sponsoru olması ve Otomotiv Teknolojileri Etkinliği'nde yerini almasına ilişkin değerlendirmede bulunan İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Göksel Paker, "Geçtiğimiz yıllarda Ross Brown, John Hilton, Richard Foolkson, Andrew Deakin gibi Formula 1'in önemli isimlerinin değerlendirme yaptığı jüride bu yıl YTÜ Racing Ekibi'nin Türkiye'yi başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz. Üniversite öğrencilerinin çalışmalarını desteklemek bizim Üniversitelerin Sanayisinin gelişmesinde önemli katkıları olacağına inancımızın bir göstergesidir. Onları iş hayatına hazırlayan bu organizasyonlarda her zaman yanlarındayız. Sektörün ilk Ar-Ge merkezini hayata geçirmiş bir kurum olarak üniversite-sanayi işbirliğini destekliyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Sanayi Tezleri Programı'na (SANTEZ) 2010 yılında dahil olduk. İnci Akü şu an 4 farklı SANTEZ projesi ile çalışmalarına devam ediyor. 2003 yılından beri 16 projesi TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen İnci Akü, Avrupa Birliği projeleri içerisinde de yer almak için çalışmalarına devam ederken, TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Koordinasyon Ofisi ile koordineli olarak çalışıyor. Bununla beraber ulusal ve uluslararası arenada, farklı birçok platformda aktif olarak görev alıyor' dedi.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Özgür Tasarımlı Araçlar Dünyanın En Büyük Yarış Organizasyonunda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement