Skoda'nın Yeni Modeli Cenevre Fuarı'nda - Son Dakika
Otomobil

Skoda'nın Yeni Modeli Cenevre Fuarı'nda

Skoda\'nın Yeni Modeli Cenevre Fuarı\'nda

Skoda'nın yeni model atağı Cenevre Fuarı'nda devam ediyor.

06.03.2013 08:49

Bu yılki yeni model atağını sürdüren Skoda, Cenevre Otomobil Fuarı'nda Octavia ailesine katılan yeni Octavia Combi ve Octavia Combi 4x4 versiyonlarını tanıtırken, Fabia Combi ve Roomster Noir gibi özel modelleriyle de göz dolduruyor.

Çek üretici Skoda, yeni Octavia'nın ardından 2013 yılındaki yeni model atağını sürdürüyor. Skoda, geçtiğimiz ay tanıtımını yaptığı yeni Octavia'nın ardından, bu kez de Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni Octavia Combi ve Octavia 4X4'ün dünya lansmanlarını yaptı. Skoda, 2. Hall'de bulunan 2000 m2'lik standında "Markanın Kalbi" olarak nitelediği tüm Octavia ailesinin yanı sıra Fabia Combi Monte Carlo ve Roomster Noir gibi özel modelleriyle de dikkat çekti.

Octavia'nın, Skoda'nın en çok satılan modeli ve dolayısıyla da "Markanın Kalbi" olduğunu söyleyen Skoda CEO'su Winfried Vahland, "Yeni Octavia'yı tanıttıktan sadece birkaç hafta sonra, Cenevre'de bu kez yeni Octavia Combi ve Octavia Combi 4x4'ü tanıttık. Mükemmel tasarımı, rakipsiz iç mekan genişliği, yenilikçi güvenlik ve konfor donanımlarıyla sınıfının standartlarını belirleyen yeni Octavia ve diğer modern modellerimiz, zor pazarlarda markamızın konumunu güçlendirecek" dedi. 2013 yılında tam anlamıyla bir model atılımı yapacaklarını, bu yıl 8 yeni ve yenilenmiş model tanıtacaklarını kaydeden Vahland, "Markamızın uluslararası pazarlarda yayılmasını son sürat sürdüreceğiz ve bu ekonomik açıdan zor zamanlarda bile yeni modeller piyasaya sunacağız" ifadesini kullandı.

Pratik ve geniş bir aile otomobili

Octavia'nın yeni Combi versiyonu, mükemmel tasarımı, rakipsiz iç mekan genişliği, fonksiyonelliği, yenilikçi güvenlik ve konfor donanımları, ekonomik motor seçeneklerinin yanında markanın "tek kelimeyle akıllıca" diye tanımlanacak pratik çözümlerini sunmasıyla iddialı. Baştan sona yeniden tasarlanan Octavia Combi, önceki nesillerine göre daha dinamik bir görüntüye sahip ve yeni Octavia gibi yolda benzersiz, rafine ve sağlam bir duruş sergiliyor.

Yeni Octavia Combi, bir önceki nesline göre 90 mm daha uzun ve 45 mm daha geniş hale geldi. Aracın dingil mesafesi 11 cm kadar artarken, bu da iç mekan genişliğinde yeni bir rekora imza atmasını sağladı. Arka koltuklardaki yolculara 73 mm daha fazla diz mesafesi sunan araç, bu konuda sınıfının lideri haline getirdi. Bagaj kapasitesi 610 litre olurken, arka koltuk sırtlıkları yatırıldığında bu alan 1.740 litreye çıkabiliyor. Araçta bir dolu "akıllıca" detay da bulunuyor. Yeni Skoda Octavia'da sunulan pratik yeniliklere ek olarak Combi versiyonunda arka koltuk sırtlıklarının bagaj kapağından yatırılabilmesi gibi ek özellikler dikkat çekiyor. Bu fonksiyon, bagaj kapağından uzun nesnelerin araca yüklenmesinde büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca ayarlanabilir ve çıkartılabilir bagaj zemininin altında, bagaj perdesi ve tavan çıtalarının konulabileceği özel gözler de bulunmakta.

Yeni motorları sayesinde önceki nesline oranla yüzde 17 daha az yakıt tüketimine sahip yeni Octavia Combi, 4 benzinli ve 4 dizel motor seçeneği sunuyor.

Fuardaki Skoda standında ayrıca Octavia Combi'nin tamamen yeni geliştirilmiş dört tekerlekten çekiş sistemi ve 5. nesil Haldex kavrama sistemiyle donatılmış 4×4 versiyonu da sergileniyor.

Motorsporları geçmişinden esinlenildi

Skoda, Cenevre Otomobil Fuarı'nda özel tasarım modelleriyle de ilgi çekti. Fabia Combi Monte Carlo ve Roomster Noire, ilk kez bu fuarda yerini aldı.

Fabia Monte Carlo gibi, Fabia Combi Monte Carlo da markanın 112 yıllık motorsporları geçmişindeki başarıları simgeliyor. Spor süspansiyonlara sahip bu versiyon, ayrıca siyah plastik gövde koruyucuları, özel siyah 16 inçlik jantlar, siyah orta sütunlar, karartılmış farlar, entegre arka tavan spoilerı gibi unsurlarla sportifliğini vurguluyor. İçerideyse özel spor koltuklar, siyah tavan döşemesi ve metal pedal kiti mevcut.

Özel seri Roomster Noire da, karartılmış camlar, siyah 16 inçlik jantlar, karartılmış far ve sis lambaları, siyah radyatör ızgarası, ön tamponun altında siyah spoiler ve arkada da siyah difüzör gibi ayrıntılarla donatılmış. İç kısımda da siyah ve kırmızı karışımlı spor koltuklar ve metal pedal kiti var.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Skoda'nın Yeni Modeli Cenevre Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement