Toprak Razgatlıoğlu zaferle başladı - Son Dakika
Otomobil

Toprak Razgatlıoğlu zaferle başladı

Toprak Razgatlıoğlu zaferle başladı

Dünya Superbike Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden ve 2020’de Pata Yamaha takımına transfer olan Toprak Razgatlıoğlu sezonun açılış etabı Avustralya’daki ilk yarışı birinci sırada bitirdi.

02.03.2020 19:43

Dünya Superbike Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden ve 2020'de Pata Yamaha takımına transfer olan Toprak Razgatlıoğlu sezonun açılış etabı Avustralya'daki ilk yarışı birinci sırada bitirdi.

R1M ile yarışan Razgatlıoğlu, 4 bin 445 metrelik Phillip Island Pisti'nde düzenlenen ilk etabın ilk yarışında, 22 tur sonunda bitiş çizgisini rakiplerinin önünde tamamlayarak sezonu galibiyetle açtı, yarışa damgasını vurdu.

2009 yılından bu yana Avustralya'da şampiyonluk elde edemeyen Yamaha'nın da ilk galibiyetini elde eden Toprak Razgatlıoğlu, 33: 48.344'lük derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı ve şampiyonluk favorileri arasında gösterildiği sezona iyi bir derece ile başladı.

Yamaha ve Red Bull sporcusu Razgatlıoğlu yarışı ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan rakipleriyle birlikte podyuma çıktı, İstiklal marşını okutmasının ardından asker selamı vererek podyumdan ayrıldı.

"Ben bu yarışa çok inanarak çıktım. Çok stresli olsam da başarılı olacağıma inanıyordum" diyen Toprak Razgatlıoğlu "3. serbest antrenmanda motosikleti çok daha iyi hissettim. İyi dönüyordu ve arka kavrama çok daha iyiydi. Kendi kendime yarışa hazır olduğumu söyledim. Ama yarıştan önce inanılmaz derecede stresliydim. Çünkü ilk kez resmi olarak R1 ile yarışıyordum. İyi bir pozisyona ihtiyacım olduğunu biliyordum ve starttan sonra yarış koşullarına odaklandım. Lastikleri korumak zorunda olduğumu biliyordum. Motosikletim kayıyordu ve son turda endişelendim. Çünkü gazı açtığımda dönmeye başlamıştı, ilerlemiyordu. Rakiplerim çok yakındı ama yeni R1 ile benim için motivasyon açısından da son derece önemli olan bu yarışı kazandım" dedi.

Razgatlıoğlu 1 Mart günü Pazar günü geleneksel on turlu Superpole Sprint ve ikinci kez 22 turlu Superbike Race Two yarışlarında galibiyet için yarışacak.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Toprak Razgatlıoğlu zaferle başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement