YOKOHAMA, FIA Formula 2 Şampiyonası'nın Kontrol Lastik Tedarikçisi Oldu - Son Dakika
Otomobil

YOKOHAMA, FIA Formula 2 Şampiyonası'nın Kontrol Lastik Tedarikçisi Oldu

YOKOHAMA, FIA Formula 2 Şampiyonası\'nın Kontrol Lastik Tedarikçisi Oldu

Yokohama, FIA Formula 2 şampiyonasında da, 2012 ve 2013 sezonları için kontrol lastiği tedarikçisi oldu.

16.02.2012 11:46  Güncelleme: 12:13

MSV tarafından yürütülen ve başkanlığını eski bir Formula 1 sürücüsü olan Dr. Jonathan Palmer'ın yaptığı Formula 2, tek kişilik yarışlar için Formula 1'e sıçrama tahtası olarak kabul ediliyor. Türkiye'de 1983 yılından bu yana Bayraktar Grubu tarafından temsil edilen Yokohama, dünyada olduğu gibi ülkemizde de yarış sporlarına verdiği destekle adından söz ettiriyor…

Motor sporlarına verdiği desteği her geçen gün artıran, lastikte performans ve kalitenin adresi Yokohama'nın Formula 2'de kontrol lastiği markası olarak seçilmesi Japon markasının portföyüne ikinci bir FIA şampiyonluğu eklenmesi anlamına geliyor. Yokohama, 2006 yılından bu yana FIA Dünya Yarış Otomobilleri Şampiyonası'na kontrol lastiği tedarik ediyor.

Yokohama'nın tek kişilik yarışlarda sahip olduğu deneyim bunlarla da sınırlı değil. WTCC destek serisinde, Formula Master'da ve sembolik Formula 3 Macau Grand Prix yarışlarında yirmi yıldan uzun bir süre kullanılan Yokohama, deneyimleri arasına Alman F3 şampiyonasının kontrol lastiği tedarikçiliğini de ekledi. Williams Grand Prix Mühendisliği tarafından tasarlanmış ve 400 bhp turbo şarjlı 1800 cc motorlu araçlarda kullanılan Yokohama, Formula 2'de benzersiz bir performans-maliyet oranı elde etti.

Yokohama, tıpkı WTCC'de olduğu gibi Formula 2'de de, Advan A005 lastiğini kuru; A006'yı ise ıslak yol koşulları için sunacak. Bununla birlikte lastik yapısı Formula 2 için özel olarak tasarlanacak. 240/600R13 boyutlarındaki ön lastikler ve 300/600R13 boyutlarındaki arka lastikler, Yokohama'nın İngiltere distribütörü, Yokohama HPT Ltd tarafından tekerleklere takılacak ve merkezi bir çalışmanın parçası olarak MSV tarafından yarışlara sevk edilecek. Yokohama aynı zamanda sürücülere, takımlara ve MSV'ye danışmanlık yapmak ve teknik destek vermek üzere personel de gönderecek.

Üstün bir performans, heyecanlı bir birliktelik, iddialı bir sezon

Yeni lastikler üzerinde gerçekleştirilen kış testleri ve araç özelliklerine göre yapılan diğer değişiklikler, 2011 Circuit de Barcelona/Catalunya'da daha iyi tur süreler elde edilmesini sağladı ve 2012 sezonunun Yokohama açısından iddialı bir yıl olacağının sinyallerini verdi. Sekiz tur, 16 yarış serisi olmak üzere Avrupa'nın en önemli yarış pistleri ziyaret edildi. Bunlar arasında Silverstone ve Brands Hatch olmak üzere iki İngiltere ziyareti, Nürburgring, Spa-Francorchamps ve Monza da yer aldı.

Yokohama HPT Ltd'nin İdari Müdürü David Seward, yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "Bu herkesin içinde bulunmaktan heyecan duyacağı prestijli bir şampiyona ve ben de Yokohama'nın F2 için lastik tedarikçisi olarak seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. F2 serisini yürüten MSV ile uzun süreli sağlam ilişkilere sahibiz ve bu heyecan verici ortaklıkta birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bu yıl hem Yokohama hem de YHPT için yoğun ve bir o kadar da tatmin edici bir yıl olacak."

F2 CEO'su Jonathan Palmer ise şu açıklamayı yaptı: "Formula 2 ile Yokohama arasındaki ortaklığı duyurmaktan biz de mutluluk duyuyoruz. Şimdiye kadar yapılan testlerden elde edilen etkileyici sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda, yeni lastiklerimize güveniyor ve F2 açısından büyük önem teşkil eden hız ve denge konusunda üstün bir performans sağlayacaklarına inanıyoruz. Bu performans, Williams JPH1B F2 turunun 2011'dekine kıyasla 2 saniye daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayacak güncelleme paketinin önemli bir parçasını teşkil ediyor. Nisan ayında Silverstone'da açılışı yapılacak olan sezonun ilerleyen zamanlarında da Yokohama ile daha fazla yeniliğe imza atacağımıza inanıyor ve bunu dört gözle bekliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil YOKOHAMA, FIA Formula 2 Şampiyonası'nın Kontrol Lastik Tedarikçisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement