Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, medyada iletişim fakültesi mezunlarının çok fazla istihdam edilmediğini belirterek, "Ancak bizim en yüksek oranımız Anadolu Ajansı'nda. Yüzde 40'a yakın iletişim fakültesi mezunu istihdam ediliyor" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu bütçeleri kabul edildi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, kurumların bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Arınç, 1968'liler Vakfı'nın gayrifaal olması nedeniyle kendi kararıyla dağıldığını ancak mahkemenin bu dağılma talebini reddettiğini söyledi.
TRT için Türkiye genelinde abonelerin elektrik faturalarından yüzde 2 pay alındığını, pay alınmayan bölge bulunmadığını bildiren Arınç, RTÜK tarafından ATV'ye kesilen cezaların tamamının yargıda olduğunu kaydetti.
Arınç, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na Eminönü'nde bir vakıf binasının tahsis edildiğini bildirdi. Meclis televizyonunun yayın süreleriyle ilgili bir soru üzerine Arınç, şunları kaydetti:
"Meclis açık kaldığı sürece televizyon yayınlarının devam etmesi isteniyorsa bağlantı kurulan canlı yayınları, parasını ödeyip yayınlamak zorunda olduğumuz spor müsabakalarını dikkate alarak yeniden bir protokolle süreleri uzatabilirsek, buna bakmalıyız. Ancak bizi mecbur edecek şey, 'TRT'nin bir kanalından münhasıran Genel Kurul çalışmaları yayınlanır' şeklinde bir kanun hükmüdür, ona uyabileceğimizi söylemiştim. Bir kanun teklifi yetmez, bir kanun çıkaracaksınız. Biz buna uymak zorunda olacağız. 'Nasıl çıkaracağız?' dediniz. Çok kolay çıkarabilirsiniz. Siz çok güzel bazı konularda anlaşabilirsiniz. Dört partinin grup başkanvekilleri bir araya gelirsiniz, sporda şiddetin önlenmesi yasasında olduğu gibi bunu da çıkarırsınız. Milletvekillerinin maaşları veya özlük haklarıyla ilgili konularda nasıl dört parti bir araya geldiyse bu konuda da gelirsiniz. Daha başka nasıl yol göstereyim size? Bunu yapmazsanız benim de yapacağım bir şey yok."
-"Anadolu Ajansı'nın yüzde 40'a yakın çalışanı iletişim fakültesi mezunu"-
İletişim fakültesi mezunlarının istihdamıyla ilgili, kurumlar kendine bağlandıktan sora buna özen gösterdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, iletişim fakültesi dekanlarıyla bu konuda toplantı yaptığını, bir yılda 6-7 bin iletişim fakültesi mezunu verildiğini söyledi.
Arınç, 50'den fazla iletişim fakültesi bulunduğunu anımsatarak, "Ne bizim kurumlarımız ne de medya iletişim fakültesi mezunlarını çok fazla istihdam etmiyor. Ancak bizim en yüksek oranımız Anadolu Ajansı'nda. Yüzde 40'a yakın iletişim fakültesi mezunu istihdam ediliyor" bilgisini verdi.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne alınan 10 uzman yardımcısının da iletişim fakültesi mezunu olduğunu ifade eden Arınç, RTÜK'te de 15 iletişim fakültesi mezunu bulunduğunu bildirdi.
Mustafa Aşçı'nın TRT'deki bazı iddiaları ele alan kitabıyla ilgili soru üzerine Arınç, bu kitapta bahsedilen konularla ilgili teftiş kurulunun inceleme yaptığını, sonucunu açıklayacağını söyledi.
Atik Ala Paşa Külliyesi'nin henüz restorasyon halinde olduğunu ve bittiği takdirde Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin bazı fakültelerinin burada açılacağını dile getiren Arınç, "Ben, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün doğrudan bağlı olduğu bir Başbakan Yardımcısıyım ama ne üniversite ile ne de bu külliye ile en ufak bir ilişkim yok" dedi.
Bütçelerin kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, bugün saat 11.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı. - TBMM
Son Dakika › Politika › 2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?