ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri - Son Dakika
Politika

ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

ABD\'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın  (NSA) yaptığı telefon dinlemelerine ilişkin Amerika'dan gelen heyetle görüştü Westerwelle: "Güven kaybı oluştu. Bunu...

25.11.2013 18:37

BERLİN (AA)- Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) yaptığı telefon dinlemelerine ilişkin Amerika'dan gelen heyetle bir araya geldi.

Westerwelle, Berlin'e gelen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Demokrat Chris Murphy ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Cumhuriyetçi Gregory W. Meeks ile görüşmesi öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD ile ilişkilerin önemini vurgularken Washington yönetiminden beklentilerini de sıralayan Westerwelle, ABD heyetinin ziyaretinin, ABD ile Avrupa arasındaki transatlantik  ortaklığın göstergesi olduğunu belirterek, "Güven kaybı oluştu. Bunun tekrar tesis edilmesini sağlamak için şimdi birlikte çalışıyoruz. Bunu yaparken iki hedefimiz var. Geçmişte olanlar konusunda şeffaflık sağlamak, aynı zamanda gelecek konusunda da açık kurallar belirlemek" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Westerwelle, güvenlik alanında gerekliliklerle kişisel mahremiyetin korunması konusunda denge sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. Açıklamalarının ardından Westerwelle, Murphy ve Meeks'i kabul etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement