AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Başkanlık sistemiyle beraber demokrasinin daha da güçleneceğine, kuvvetler ayrılığının daha ayrı bir şekilde ülkenin yönetiminde etkili bir hale geleceğine inanıyorum.

09.12.2016 12:56

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Başkanlık sistemiyle beraber demokrasinin daha da güçleneceğine, kuvvetler ayrılığının daha ayrı bir şekilde ülkenin yönetiminde etkili bir hale geleceğine inanıyorum." dedi.

Ceylan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, BM'nin, bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması amacıyla 10 Aralık 1948'de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul ve ilan ettiğini anımsatarak, Türkiye'nin de BM'nin kurucu üyelerinden biri olarak bu bildirgeyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer aldığını anımsattı.

Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini yerleştirme ve derinleştirme hedefleri doğrultusunda 1949'dan bu yana yapılan çalışmaların, AK Parti iktidarı döneminde büyük bir ivme kazandığını belirten Ceylan, "Yeni Türkiye, her geçen gün daha da olgunlaşan demokrasisi, insan haklarına ve hukuk devleti ilkesine olan bağlılığı ile dünyada ve yakın coğrafyasında öncü ve model ülke konumundadır." diye konuştu.

"AK Parti hükümetleriyle birlikte devletle millet arasındaki gönül bağı kuvvetlenmiş 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle kökleşen yönetim geleneğimiz günümüz Türkiye'sinde yeniden hayat bulmuştur." diyen Ceylan, sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümetimiz, kadın erkek eşitliği, işkence ile mücadele, cezaevi reformu, düşünce ve ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar alanlarında önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Hedeflerimiz ve ideallerimiz doğrultusunda ülkemizi çağın ötesine taşıma gayretini sürdürürken tüm diğer batılı uluslar gibi yalnız kendi menfaatlerini gözeten bir anlayışta hiçbir zaman olmadık. Tüm insanlığın sorunlarına karşı duyarlı olduk. Evrensel kabul ettiğimiz hiçbir hakkın bir Suriyeliden, Iraklıdan, Filistinliden alınmasına razı olmadık. Diğer ülkelerin aksine sözlerimizi kağıt üzerinde bırakmadık. Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da mağdur ve mazlumun yanında olmaya, temel insani değerleri herkes için ulaşılır kılmaya devam edeceğiz."

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ceylan, Anayasa değişikliği teklifi konusundaki bir soruya, "Başkanlık sistemi Türkiye'de çok geç kalmış bir sistem. Dolayısıyla başkanlık sistemiyle beraber demokrasinin daha da güçleneceğine, kuvvetler ayrılığının daha ayrı bir şekilde ülkenin yönetiminde etkili bir hale geleceğine inanıyorum. Bir an evvel de başkanlık sisteminin gelmesi konusunda desteğimizin olacağını özellikle belirtmek istiyorum." karşılığını verdi.

Yedek milletvekilliği konusundaki görüşü de sorulan Ceylan, bazı ülkelerde yedek milletvekilliğinin söz konusu olduğunu hatırlatarak, bu konuda henüz daha netleşmiş bir şeyin olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Gazetecilerin "Tereddütleriniz var herhalde." sözü üzerine Ceylan, "Tereddüdümüz şundan kaynaklanıyor; henüz elimizde tam metin yok. Onun için bir şey diyemiyorum. Biz son bilgileri bilmiyoruz ama genel manada yapılan çalışmalara vakıfız ve biliyoruz. İnşallah hayırlı olur." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement