AK Parti'de Fırat Dönemi - Son Dakika
Politika

AK Parti'de Fırat Dönemi

AK Parti\'de Fırat Dönemi

HAKKARİ (İHA) – AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, “Bölgemizde ve ilimizde yıllardan beri süren bir çatışma ortamı ile birlikte yaşanan toplumsal gerilim sonucu gençlerimiz şiddet eğilimli bir tarza sahip olmuşlardır” dedi.

16.02.2015 12:24

HAKKARİ (İHA) – AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, "Bölgemizde ve ilimizde yıllardan beri süren bir çatışma ortamı ile birlikte yaşanan toplumsal gerilim sonucu gençlerimiz şiddet eğilimli bir tarza sahip olmuşlardır" dedi.

Yapılan kongreyle AK Parti Hakkari İl Başkanlığı'na seçilen Nurettin Fırat, İHA muhabirine açıklama yaptı. AK Parti'nin kuruluşundan kısa bir süre sonra iktidara geldiğini hatırlatan Fırat, "2002 seçimlerinden itibaren girdiği tüm seçimlerde birinci parti olma özelliğini korumakta, dolayısıyla yapılan seçim sonuçları ve oy dağılımına bakıldığında AK Parti'nin Türkiye'nin tüm bölgelerinde ve kesimlerinden oy alan bir parti olduğu görülmektedir. Türkiye'de AK Parti bir hizmet devrimi gerçekleştirdi. Ama üzülerek söylemeliyim ki ilimiz bu imkanlardan yeteri kadar yararlanamadı. Bende insanlara hizmet etmeyi bir ibadet tecellisinde görmekteyim. Dolayısıyla Hakkari halkına daha iyi hizmet sunabilme adına bu tercihte bulunduğumu söyleyebilirim" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ KURULU OLUŞTURULMUŞ"

Çözüm sürecinden de bahseden Fırat, şunları söyledi: "Biliyorsunuz konu ile alakalı Sayın Başbakanımızın başkanlığında 'Çözüm Süreci Kurulu' oluşturulmuş ve bu kurul çalışmalarını sürdürmektedir. Konu devlet, hükümet ve muhataplarıyla yapılan görüşmeler doğrultusunda devam etmektedir. Yalnız şunu ifade etmemde fayda var. Daha birkaç yıl öncesine kadar kabus görülen mevzular bugün sıradan bir hal almıştır. Konuşulmayan birçok şey konuşulmaya başlanmış, Türkiye'nin tüm katmanları ve toplum kesimleri burada bir irade ortaya koymuş ve toplumun kanayan yarası bu sorunun çözülmesi ve nihayete erdirilmesi için partimize büyük bir güç vermiştir. Çözüm süreci konusunda partimizin ve hükümetimizin yetkili organları ve mercileri gerekli gördüklerinde açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmektedir. Bu nedenle bizim bu konuda medya aracılığıyla beyanda bulunmamız doğru olmayacağı kanaatindeyim"

"HAKKARİ'NİN TEMEL SORUNLARI"

Hakkari'nin birçok temel sorunu olduğunu belirten Fırat, "Bölgemizde ve ilimizde yıllardan beri süren bir çatışma ortamı ile birlikte yaşanan toplumsal gerilim sonucu gençlerimiz şiddet eğilimli bir tarza sahip olmuşlardır. Bu geleceğimiz için, toplumumuz için tercih edilen bir yöntem olmamalıdır. Okuyan, akademisyen, doktor, mühendis, avukat, siyaset bilimcisi, öğretmen ya da bir başka meslek grubuna ait biri mi topluma daha yararlı olacak ya da bilinçsiz, birikimsiz bırakılan gençler mi daha yararlı olacak, bunun irdelenmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi. Fırat, bir başka sorunun çarpık kentleşme olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Aslında ilimiz bir şehir kültürü ile inşa edilmemiş. Maalesef ilimiz büyük bir köy görünümündedir. Bunun temel sebeplerinden biri, Hakkari'nin il olduğu günden bugüne belediye tarafından parsel belirleme çalışmasının yapılmamış olmasından kaynaklıdır. Vatandaş istediği yere bina inşa etmiş ve belediye yetkilileri müdahale etmemiştir. Bunun yanında köyden kente yapılan zamansız ve ölçüsüz göçlerin de etkisi vardır. Bir başka temel sorundan biri de istihdam sorunudur. Biliyorsunuz ilimizin ekonomisi kamu çalışanlarına dayalı bir ekonomidir. Özel teşebbüs, organize sanayi bölgesi gibi istihdam eksenli imkanların bulunmaması ciddi istihdam sorununu doğurmuştur. Yine ilimizde yeşil alanların, mesire yerlerinin, parkların bulunmaması da ciddi bir sosyal sorundur. Altyapı eksiklikleri ve daha sayamadığımız birçok problem mevcuttur." - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'de Fırat Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement