AK Parti'de Gül'süz Formül Zor Gözüküyor - Son Dakika
Politika

AK Parti'de Gül'süz Formül Zor Gözüküyor

AK Parti\'de Gül\'süz Formül Zor Gözüküyor

Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması sonrası partinin başına kimin geçeceği tartışma konusu. Alınan oy oranlarına göre Abdullah Gül'süz bir formül zor gözüküyor.

11.08.2014 11:15  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayyip Erdoğan'ın bugün parti genel merkezinde MKYK toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. AK Parti'de olağanüstü kongre süreci de bu toplantıyla başlayacak. Parti kulislerinde, 10 Ağustos öncesi konuşulan bütün senaryolar, dün alınan sonuçlarla rafa kalktı.

"ERDOĞAN, GÜL'E MECBUR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan sonrası gelecek en güçlü isim olduğu üzerine son günlerde artan tahminler, yerle bir oldu. Kulislere göre, "Bu sonuçlardan sonra artık Erdoğan, Gül'e mecbur." Erdoğan'ın hedeflediği oy oranına ulaşamaması, son dönemdeki açıklamalarıyla küstürdüğü Abdullah Gül ve ekibinin nasıl tavır takınacağını da önemli hale getirdi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ GETİRECEK OYUN ALTINDA KALDI"

Karizma aşınması yaşayan Erdoğan'ın önümüzdeki dönem AK Parti üzerinde tek ve etkili isim olamayacağı tescillendi. Erdoğan'ın, genel seçimden anayasayı değiştirecek bir sonuç alma hayali de suya düştü. AK Parti adayı olarak Erdoğan'ın aldığı oy oranı iktidar partisi açısından Anayasayı dolayısıyla sistemi değiştirecek, başkanlık sistemini getirecek bir gücün altında kalındığını da gösterdi. Bu nedenle, Erdoğan sonrası partiyi toparlayabilecek tek ismin Abdullah Gül olduğu dün itibariyle seslendirilmeye başlandı. Partinin Bülent Arınç gibi ağır toplarının da bu formül ekseninde harekete geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika AK Parti'de Gül'süz Formül Zor Gözüküyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • yılmaz: gül de onur varsa geçmez oraya attan inip eşeğe binmeye benziyo 17 11 Yanıtla
  • GÜL: KOLTUK OLSUNDA FARKETMEZ 9 5 Yanıtla
  • erdogan göktaş: taraf gaztesini haberi ne kadar haber niteligi tasıyor 4 3 Yanıtla
  • ALIN: ONU DA ALIN ONUDA 2 4 Yanıtla
  • OLACAKLARI BEN SÖYLEYEYİM: MEHMET ŞAHİN GENEL BAŞKAN OLUCAK GENEL KURULA GİDİLCEK ABDULLAH GÜL PARTİNİN BAŞINA GEÇİCEK BU KADAR BASİT 3 2 Yanıtla

Advertisement