AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eronat'tan Sakık'a Cevap - Son Dakika
Politika

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eronat'tan Sakık'a Cevap

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eronat\'tan Sakık\'a Cevap

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma sırasında kendisine laf atan BDP'li Sırrı Sakık ile ilgili, "Anneler, çocuklar için mücadele yolunu seçtim.

10.12.2013 16:41

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma sırasında kendisine laf atan BDP'li Sırrı Sakık ile ilgili, "Anneler, çocuklar için mücadele yolunu seçtim. Bana her kürsüye çıktıklarında evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" dedi.

PKK saldırısında 5 yıl önce oğlu ölen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandığı sırada kürsüde konuşma yapan BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın kendisiyle ilgili "Acının keyfini yaşayan kadın sus sen" laf atmasına cevap verdi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Eronat, bugün Meclis'te çok elim bir cümlenin sarf edildiğini ve bir anneye söylenmemesi gereken bir cümle sarf edildiğini söyledi. Kendisinin yola bir anne olarak çıktığını belirten Eronat, "İstedim ki; çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, çocuklar babasız kalmasın. Bu mücadeleyle yola çıktım. Anneliğin ideolojiliği yok. Ne yapsaydım yani evladımın acısını alıp otursa mıydım? Ama ben mücadele yolunu seçtim. Çözüm için mücadele yolunu seçtim. Anneler, çocuklar için mücadele yolunu seçtim. Bana her kürsüye çıktıklarında evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Eronat, Sırrı Sakık'ın da evladını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız. Bu cümleyi hiç duymamış olayım. Ben onun evlat kaybetmesi üzerinden siyaset yapamam. Kaybedilen evlattır. Ben bütün evlatlar için üzülürüm."

Öte yandan, basın toplantısında konuşan Eronat'ın gözlerinin dolduğu görüldü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eronat'tan Sakık'a Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement