AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Biz ülkemiz millileşsin, ülkemizle beraber milletimizin istekleri ön planda olsun dedikçe birileri hep köstek olmaya çalıştı.

06.11.2016 19:18

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Biz ülkemiz millileşsin, ülkemizle beraber milletimizin istekleri ön planda olsun dedikçe birileri hep köstek olmaya çalıştı." dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Milletvekili Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti olarak ülkenin kalkınması için her türlü çabayı gösterirken, bazı siyasi partilerin Türkiye'nin kalkınmasının önüne geçmek ve AK Parti'nin başarısız olması için çalışmayı hedeflediğini dile getirdi.

Her zaman milletin yanında olduklarını ifade eden Öztürk, "Biz ülkemiz millileşsin, ülkemizle beraber milletimizin istekleri ön planda olsun dedikçe birileri hep köstek olmaya çalıştı. Son olarak HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığı konusunda yaşananlar ortada." diye konuştu.

Öztürk, artık hiç kimsenin dokunulmazlıkların arkasına saklanamayacağını ve yargıya hesap vermek zorunda olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Benim de hakaretten dolayı bir fezlekem var. Hakim çağırdı ve gittim ifademi verdim. Eğer sizi ifadeye çağırdıkları zaman gitmezseniz o zaman karşılığını kabul etmiş olursunuz ama birileri kendilerini özellikli sanıyor ve kimse ona dokunamaz sanıyor. Meğerse onlar başka yerlere güveniyormuş. Sayın Genel Başkan'ın bir açıklaması oldu. 'Dünya ayağa kalktı bizi izliyor.' dedi. Biz dünyanın 15 Temmuz günü ayağa kalkmasını bekledik aslında. Bugün kalkmalarının bizim için bir anlamı yok."

Muğla'ya yapılan bazı yatırımlar hakkında da bilgi veren Öztürk, kente son 10 yılda cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının yapıldığını söyledi.

Öztürk, bu kapsamda 125 milyon lira harcamayla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının ocak ayı sonuna doğru tamamlanacağını ifade ederek, "Muğla'da sağlık, eğitim, spor ve birçok alanda çok önemli yatırımlar yaptık ancak biz bunların tanıtımını yapamadık. Yaptığımız yatırımlara bile başkaları sahip çıkmaya başladı. İlçelerimizdeki tüm hastaneleri neredeyse yeniledik. Gençlerimiz için spor salonları yaptık. Yollar yaptık." diye konuştu.

"Referanduma hazır olun"

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete de Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ifade ederek, parti teşkilatının her zaman hazır olmasını istedi.

Türkiye gündeminde başkanlık konusu olduğunu hatırlatan Mete, "Bununla ilgili yakında önümüze çıkacak bir referandum takvimi var. Bu referandum takvimine sınırda eli tetikte nöbet bekleyen askerimin düşman saldırısına hazırlıklı olduğu kadar teşkilatlar olarak hazırlıklı olmamız lazım." dedi.

Mete, Muğla yerelinde seçmenin AK Parti'ye muhalefet yapma görevi verdiğini ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili halktan çok ciddi eleştiriler aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Halk, 'Bunlara bu yetkiyi siz verdiniz, bunlar bizi eziyor, haklarımızı elimizden alıyor, devletin verdiği gücü kötü kullanıyor.' diyor. Büyükşehir Yasası sadece Muğla iline ait bir yasa değil. Türkiye'nin bütün büyükşehirlerinde uygulanan bir yasadır. CHP'li belediye başkanları dahi Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan şikayet ediyor ise burada yasada bir yanlışlık yok, uygulamada bir yanlışlık var. Eğer siz ilçelerdeki otoparkları, iskeleleri, limanları ilçe belediyeleri ile bir protokol yaparak, oradan bazı kazanımlar elde ederek, onlarla anlaşma yapma hakkı ve yetkiniz varken, 'Hepsini Büyükşehir'de toplayacağım, ilçe belediyelere hiçbir şey bırakmayacağım' şeklinde bir hareket içindeyseniz bu sizin bir tercihinizdir. Burada yasayı değil, onu uygulayana dikkat etmek lazım."

Toplantıda, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gültekin Akça da çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement