AK Parti'li Aydemir: "Millet İttifakı yönettikleri büyükşehir belediyelerine liyakatsiz kişiler atıyor" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Aydemir: "Millet İttifakı yönettikleri büyükşehir belediyelerine liyakatsiz kişiler atıyor"

AK Parti\'li Aydemir: "Millet İttifakı yönettikleri büyükşehir belediyelerine liyakatsiz kişiler atıyor"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Millet İttifakı'nın işini ciddiye almadığını, bu nedenle de yönettikleri büyükşehir belediyelerine liyakatsiz kişileri atadığını belirtti.

11.12.2021 13:15  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Millet İttifakı'nın işini ciddiye almadığını, bu nedenle de yönettikleri büyükşehir belediyelerine liyakatsiz kişileri atadığını belirtti.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bütçe görüşmelerine değinerek "Keşke muhalefet ezberlerden kurtulup program öneren bir tutum gösterse. Biz bundan dolayı üzülüyoruz ama muhalefetin bu tavrına alıştık. Muhalefet sadece bazı klişelerle konuşuyor başka da yaptıkları bir şey yok." dedi.

CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere Millet İttifakı'nın işini ciddiye almadığını, bu nedenle de yönettikleri büyükşehir belediyelerine liyakatsiz kişileri atadığını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ'ta "genel müdürlük yapan bir zatın" akaryakıt kaçakçılığı ve sahte fatura düzenlemekten üç yıl mahkumiyet aldığını ve firari durumda olduğunu dile getiren Aydemir, "Genel müdür pozisyonundaki bir zat bu durumda. Muhalefet vukufiyetten uzak olduğu için milletin önüne umut olarak koydukları kişiler de bu şekilde çıkıyor." diye konuştu.

AK Parti'den ayrılan bazı siyasetçiler olduğunu anımsatan Aydemir, Nihal Atsız'ın "Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz. Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrı Dağı'na. Halbuki yoldaşını bırakıp da dönenlerin değişilir topu da bir sokak kaltağına" mısralarını dile getirdi. Aydemir, "Fikri zeminde yürüyenlerin özellikle bireysel hesaplarla terki zemin etmemeleri gerekir. Terk ettikten sonra yalanlarla, dedikodularla terk ettikleri yere yönelmemeleri lazım. AK Parti'den ayrılanlar parti kuruyor. Bunların iftira ve dedikodularla öylesine abartılı yönelmeleri oluyor ki ben de bu dörtlüyü onlara teşmil ediyorum. 'Yufka yürekli' diye tarif ettiklerimizle kutlu bir yol yürünmeyeceğinin altını çiziyorum. Eğer öyle olursa bu ülkeyi bölmek için, kardeşlik zeminini yok etmek için gayret edenler mesafe alıyor. Onlar mesafe alınca dışarıdan kuşatılan bir ülke haline geliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Çok sayıda Kürt'ün ölümüne yol açan, Yasin Börü gibi gençleri öldüren ve mahkumiyet alan" Selahattin Demirtaş'a Almanya'da insan hakları ödülü verildiğini anımsatan Aydemir, şunları kaydetti:

"İçerideki yufka yürekliler, bunların değirmenine su ve yelkenlerine rüzgar taşıyor. İsyanımız ve itirazımız buna. Bireysel bir isme kinininiz var diye onun yaptıklarının tamamını tahrip etmek ve yalanmamaya çalışmak gibi bir yaklaşım son kertede sizi buraya götürüyor. Dışarıdakiler, sizden aldıkları işaretle hedeflerini ileriye taşıyor. Ama milletimiz yaşananların hepsini görüyor ve bunlara fırsat vermeyecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Aydemir: 'Millet İttifakı yönettikleri büyükşehir belediyelerine liyakatsiz kişiler atıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto
    11:45 Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı protesto düzenlendi. Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement