AK Parti'ye Katılımlar - Son Dakika
Politika

AK Parti'ye Katılımlar

AK Parti\'ye Katılımlar

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Nevzat Pakdil, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtuluş'un partilerine katılımıyla ilgili çalışmaları olumlu karşılıyor.

18.07.2012 15:09

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Nevzat Pakdil, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtuluş'un partilerine katılımıyla ilgili çalışmaları olumlu karşılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kurtulmuş'u partisine davet etmesinin ardından başlayan süreç devam ederken, bu görüşmeler AK Partili milletvekillerince de olumlu karşılanıyor. AK Partili Güvenç, partilerinin ilkelerini benimseyen herkesi AK Parti'de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin karanlık günlerden geçerek bu günlere geldiğini ifade eden Güvenç, "12 Eylül darbesini yaşadık, 28 Şubat'ı yaşadık. Bu geçmiş dönemlerde gerçekten darbelere karşı dik durmuş insanların partimize kazandırılması taraftarıyım. Biz askerden haksız yere atılan insanları onure ettik. Haklarını iade ettik. 28 Şubat sürecinde memuriyetten atılanlara iade-i itabarda bulunduk. İşte bu dönemde siyaseten de dik durmuş insanların iade-i itibar manasında partimize kazandırmamız lazım. Bu bağlamda Numan Beyin katılmasını çok olumlu bulduğum gibi, Süleyman Soylu'nun da partiye katılmasında büyük fayda görüyorum." diye konuştu.

Bu halkanın BBP ve SP ile de genişleyebileceğini vurgulayan Güvenç, "Muhsin Yazıcıoğlu o süreçte çok ciddi ve dik duruş sergilemiştir. Bu gün mevcut arkadaşlarımız da o dik duruşu devam ettirmektedirler. Görünüş itibariyle bu partilerin meclise girme şansı yoktur. Bu kardeşlerimizin milletvekili olma şansları da yoktur. Bence bu insanların da AK Parti'ye kazandırılmasında fayda görüyorum. Hatta Saadet Partisi'ndeki kardeşlerimizin de AK Parti'ye kazandırılmasının olumlu olacağını düşünüyorum. Tabi bunlar genel merkez bazında kararlaştırılıp teklif edilecek konular. Ama biz burada bir milletvekili olarak Maraş kamuoyunun nabzını tutan bir milletvekili olarak faydalı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"NUMAN KURTULMUŞ'UN AK PARTİ'DE GÖREV ALMASININ BİR KAZANÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'de Türkiye'nin 10 yıldır bir istikrar zemini içinde siyaset sürdürdüğünü kaydetti. Bunu sağlayan temel unsurun Başbakan Erdoğan'ın siyasi kimliği ve kişiliği olduğunu dile getiren Pakdil, şöyle konuştu:

"Liderlik karizmasıyla hakikaten riskleri göze alarak Türkiye'nin önünü açtı. Onun için kendisine müteşekkiriz. Burada da siyaseten karar veriyor ve bunu ilgili kişilerle görüşüyor. Bunu kamuoyunun önünde yapıyor. Tabi ki bunun hukuki bir süreci var. Bu hukuki süreç tamamlanacak. Zannediyorum başbakanımız, liderimiz uzun tetkiklerden ve araştırmalardan sonra böyle bir karara varmıştır. Numan Bey geçmişinde siyasi partilerde il başkanlığı yapmış, genel başkan yardımcılığı yapmış, genel başkanlık yapmış ciddi bir akademisyen, ciddi birikimi olan bir insandır. Ayrıca bir insanın siyasetini, sadece aldığı oy oranıyla değerlendirmemek lazım. Çünkü oy oranları konjonktüre göre olur. Ama milli meselelerin hepsinde doğru bir duruş sergilemiştir. Hep milletten yana, demokrasiden yana halkın iradesinden yana bir tavır takınmıştır. O bakımdan katılmasını siyasetimiz açısından, AK Parti'de görev almasının bir kazanç olacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement