Ak Partili Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ak Partili Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer Açıklaması

Ak Partili Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer Açıklaması

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "28 Şubat Sürecinde darbeci, tapınak şövalyeleri kaybetti" dedi.

28.02.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "28 Şubat Sürecinde darbeci, tapınak şövalyeleri kaybetti" dedi.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaşım ve Turizm Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 28 Şubat sürecini, darbecilerin ve tapınak şövalyelerinin kaybettiği bir süreç olarak niteledi. Milletvekili Uzer yaptığı paylaşımda, "60, 71, 80'de olduğu gibi 28 Şubat post modern darbesi de kara bir leke olarak tarih oldu. Darbeci tapınak şövalyeleri kaybetti. Millet kazandı" ifadelerine yer verdi. Ak Parti iktidarları ile darbeler döneminin kapandığına da dikkat çeken Uzer, "AK Parti ile Vesayet-tahakküm ile modern,post modern darbeler dönemi kapanmıştır.Milletimiz böyle karanlık günleri bir daha yaşamaz inşallah. Allah birlik ve dirliğimizi, kardeşliğimizi ve demokrasiye olan inancımızı daim etsin. İktidar-muhalefet güzel hizmetler yapmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT SÜRECİ

28 Şubat süreci, Necmettin Erbakan'ın başbakan, Tansu Çiller'in Dışişleri Bakanı olduğu 28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı, ordu ve bürokrasi merkezli bir süreçtir. Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan değişimlere neden olan bir süreçtir. Yaşananlar, post-modern darbe olarak da adlandırılmıştır. Bu dönem başta muhafazakar kesime karşı başörtüsü yasağı gibi uygulamalara sahne olmuş, başörtülü öğrenciler okullardan atılmış, ikna odaları kurulup başlarını açmaları için zorlanmış ve çok sayıda kamu personeli işinden atılmıştı. İrticayla mücadele eylem planı ile anılan bu süreçte verilen kararların ve yaptırımların uygulanıp uygulanmadığı denetlemek için Çevik Bir öncülüğünde Batı Çalışma Grubu kurulmuş, 28 Şubat sürecinin yargılamaları ilk kez Ergenekon davaları ile başlamıştı - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement