Akil İnsanlar Heyetinden Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika
Politika

Akil İnsanlar Heyetinden Şehit Ailesine Ziyaret

Akil İnsanlar Heyetinden Şehit Ailesine Ziyaret

Diyarbakır'da çalışmalarını sürdüren 'Akil İnsanlar' heyeti, 1995 yılında Bingöl'de şehit düşen Abdulvahap Çokur'un annesini ziyaret etti.

13.04.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da çalışmalarını sürdüren 'Akil İnsanlar' heyeti, 1995 yılında Bingöl'de şehit düşen Abdulvahap Çokur'un annesini ziyaret etti.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu, Diyarbakır'daki temasları kapsamında 31 Mayıs 1995 yılında Bingöl'ün Adaklı ilçesinde yaşanan çatışmada şehit düşen Abdulvahap Çokur'un ailesini ziyaret etti. Şehit Çokur'un annesi Hatun Çokur ile bir araya gelen heyet, şehit ailesinden yaşanan süreçle ilgili görüşlerini aldı. Şehit annesi Hatun Çokur, sürece tam destek verdiklerini belirterek, Kürtçe, "Biz Müslümanız biz de sorunların bitmesini istiyoruz. Bu kan dursun artık. Kafir ile Müslüman birbirini öldürür. Müslümanın Müslümanı öldürdüğünü bu zamana kadar görmedik" diye konuştu.

Şehit ailesinin evinde yapılan görüşmede heyet adına; Başkan Yılmaz Ensaroğlu, Başkanvekili Kezban Hatemi, Mehmet Emin Ekmen, Murat Belge, Etyen Mahçupyan, Fazıl Hüsnü Erdem hazır bulundu. Hatun Çokur'un düşüncelerini dinleyenlerin, duygulu anlar yaşadıkları dikkat çekti. Annesine çevirmenlik yapan oğlu Ömer Çokur, hükümete güvendiklerini belirterek "Zararın neresinden dönersek o kardır. Belki çok geç atılmış bir adımdır ancak sonuçta atıldı. Bu adımın arkasındayız. Hükümete de burada güveniyoruz. Bu ailelerimizi gözardı etmemelerini, bizi de unutmamalarını istiyoruz" dedi.

Annesinin hiç Türkçe bilmediğine vurgu yapan Çokur, "Diyarbakır'da benim annem gibi 400 tane anne var. Bu bir tane anne. İşte Kürt. Suçu ne? Bu Kürt-Türk sorunu değil. Bir film oynatıldı. Tabi burada biz de bu sıkıntıdan nasibimizi aldık. Kürt meselesi olsa bunun çocuğu ne diye şehit edildi? Kürt meselesi olmuş olsaydı herkesten önce biz savunurduk. Bu işin ucunda biz olacaktık. Fakat öyle bir şey yok. Yani rant peşinde birileri... Birilerinin ölümü üzerinden garibanların üzerinden ben cebimi dolduruyorum var mı öyle bir şey? Yani kazanıyorsan git çalış kardeşim. Çalış kazan insanların ölümü üzerine mi çalışacaksın? Yani mademki bu Kürt sorunuysa neden Kürt'ü öldürdün kardeşim? İşte konuştu, Türkçe bilmiyor. Bu Kürt sorunu değil. Bu Türkiye'de yaşayan bizler buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Birileri bizleri kullanıyor, biz de onların maşası olarak; 'hadi vur kır dağıt öldür', öldürdün de ne oldu? Bu ananın evladını aldın da ne oldu? Sen bir adım ileri atabildin mi? Sadece bir rant kazandın. Evet, onu zaten biz biliyoruz. Yani bu, budur. Hükümetin şehit ailelerini ihmal etmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akil İnsanlar Heyetinden Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika


Advertisement