"Akman Kalacak mı?" - Son Dakika
Politika

"Akman Kalacak mı?"

"Akman Kalacak mı?"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis'te Yaptığı Bütçe Konuşması Sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ve Hükümeti Sert Şekilde Eleştirdi.

17.12.2008 03:47

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis’te yaptığı bütçe konuşması sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti sert şekilde eleştirdi.

TBMM'DEKİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Baykal’ın Erdoğan’a yönelttiği sorulardan biri Deniz Feneri davası ve RTÜK Başkanı Zahid Akman’la ilgiliydi. Baykal, şunları söyledi:

Büyük skandal

"Deniz Feneri Davası! Bir büyük skandal. Eksik olmasın bazı AKP’li vekiller de böyle söylüyorlar. Almanya’da şirket, Türkiye’de şirket, ikili hesaplar, oradaki para buraya aktarılıyor. Buraya getiriliyor paralar burada bir siyaseti finanse etmek için harcanıyor. Bir televizyon kuruluyor. Bu olayın arkasında yer alanların kim oldukları belli. Başbakan "Tanımıyorum" diyor, fotoğrafları ortaya çıkıyor. Bu derneğe Bakanlar Kurulu kamuya yararlı statüsü vermiş, Mehmetçik Vakfı’na verilmeyen hakları, ona tanınmış. Bu dava Türkiye’de yürütülsün, diye bekliyoruz, Adalet Bakanı ’Bana ne..!’ diyor. Kuryelik yapmış kişi RTÜK’ün başında. O kişi RTÜK Başkanı görev yapmaya devam edecek mi?"

Arkasında mısın

Başbakan Erdoğan’ın önerdiği, "Kafkasya İstikrar Paktı" projesinden sonra ortaya çıkan gelişmelere değinen Baykal, projenin ne anlam taşıdığının anlaşılamadığını iddia etti. Baykal, Erdoğan’ın ABD’de İran’ın nükleer programına ilişkin, "İran’a nükleer silah yapma diyenlerin, önce kendilerinin nükleer silah yapmaktan vazgeçmesi gerekir" dediğini, bunun önemli yeni politik konumu ifade ettiğini belirterek, Erdoğan’ın söyleminin arkasında olup olmadığını sordu.

Kimseyi kovamazsın

Erdoğan’ın, "Beğenmeyen çekip gitsin" dediğini anlatan Baykal, "Kimseyi, Türkiye’den kovmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Başbakan’ın da hakkı yoktur. Yaptığı yanlış varsa, hesabını ona sorarsınız. O kadar... Kimseye çek git diyemezsiniz" diye konuştu. Baykal, Erdoğan’ın, pompalı tüfek kullanımına ilişkin açıklamasının da hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Hürriyet’ten destek aldı!

TBMM Genel Kurulu’nda sakin başlayan bütçe görüşmeleri, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kürsüye çıkmasıyla yerini hareketli dakikalara bıraktı. Erdoğan’ın DTP ve CHP’lilerle atışması tansiyonu yükseltirken, Başbakanı en çok kızdıran sözler, milli eğitimde yapılanlardan söz ederken geldi. Erdoğan, CHP sıralarından gelen "Fettullah’ın çocukları arttı" sözlerine "Çok ayıp ediyorsun, ayıp oluyor, bu kubbeye yakışmayan sözler bunlar. Böyle bir yere varamazsın" dedi.

Erdoğan, ekonomideki kötü gidişi gösteren 10 grafik eşliğinde konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a gazete küpürleri ve grafiklerle yanıt verdi. Her iki lider de bu yöntemi ilk kez kullandı. Erdoğan’ın CHP’yi eleştirirken kullandığı argümanların başında ise Hürriyet’in manşetleri geldi. Başbakan, kartona yapıştırılarak, pano haline getirilmiş Hürriyet gazetesinin 1992 yılında İstanbul’un çöp sorununu ortaya koyan manşetini göstererek, "Burada ne yazıyor, kaldırın bu pisliği... CHP o zaman bu pisliği kaldıramadı da, bu fakir iş başına geldi de kaldırdı" dedi.

Erdoğan CHP sıralarından laf atan Esfender Korkmaz’a, "Hoca sen bir dinle, çarşı pazar bilmezsin. Sen kitabın arasından konuşursun" diye bağırdı. Erdoğan, konuşmasına müdahale eden Yasar Ekici, Mustafa Özyürek, Esfender Korkmaz, Ahmet Küçük ve Yaşar Ağyüz’e, "Sen bu konuları bilmezsin, öğrende gel, biz sizin gibi popülizm yapmıyoruz. Bilgiyi kaynağından alın sizi yanıltıyorlar" sözleriyle yanıt verdi.

Kara kaplı çantayı açtı

Baykal, TBMM’de 2009 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri partisinin grubu adına gerçekleştirdiği konuşma öncesi, kürsüye elinde siyah renkli büyük bir çantayla çıktı. Çantanın içinde ne olduğunu merak edenler, konuşma başladıktan kısa bir süre sonra sorunun cevabını öğrendi. Çantanın içinde hükümete eleştiri grafikleri vardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Akman Kalacak mı?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement